Общество

Стартира Забавното лято 2016 в РБ „Гео Милев” – гр. Монтана

Забавно лято в библиотеката

Стартира Забавното лято 2016 в РБ „Гео Милев” –  гр. Монтана


Днес стартира лятната програма на РБ „Гео Милев” – гр. Монтана под надслов „Забавно лято в библиотеката”. Кети Костадинова – директор на РБ „Гео Милев” откри събитието, пожелавайки на децата забавно лято, изпълнено с много весели игри, нови натрупани знания и призова четящите деца на Монтана да се включат в кампанията за насърчаването на детското четене „Забавното четене” 2016, организирана от българския детски портал Az-deteto.bg, в партньорство със Столична библиотека.

Откриването бе съпроводено с богата програма, изпълнена с песни, танци и забавления. Чрез прекрасните си изпълнения на ксилофон, възпитаниците на музикален педагог г-жа Румяна Борисова от Обединена школа по изкуствата „Добри Христов” – гр. Монтана поздравиха всички присъстващи на събитието. Възторжени аплодисменти получи и Марти от певческа група „Пъстренец Junior”, изпълнявайки песента „Из Широка лъка”, под съпровод на гъдулка от г-н Асен Асенов – директор на Общински младежки дом – гр. Монтана, диригент и художествен ръководител на певческата група.

Биляна Димова – библиотекар прочете поучителното стихотворение на П. Р. Славейков „Малък Пенчо”, заедно с най-новия член от екипа на библиотеката – малка кукла Пенчо, изработена от Тодор Деков – художник, и украсена от Таня Василева – преподавател по изобразително изкуство в IV ОУ „Иван Вазов”. Мирелла Младенова – завеждащ Детския отдел, отново показа артистичните си умения като този път се превъплъти в ролята на жена пират и прикани децата „да споделят мечтите си”, рисувайки върху платно с ръце и върху асфалт с тебешири.

Екипът на Детския отдел на библиотеката е подготвил за децата изключително интересни и образователни занимания по време на „Забавното лято в библиотеката”.

Следващото занимание ще се състои на 12 юли 2016 г. от 10:00 ч. в Детския отдел на РБ „Гео Милев”. Темата е „Забавни планети”, чрез която децата ще научат повече за планетите; как да направят собствена планета и как да превърнат нашата планета Земя в триизмерен цветен макет.

Пълната програма за „Забавно лято в библиотеката” 2016, може да откриете на сайта на библиотеката: http://www.montanalib.com/, както и на страницата във фейсбук.

Автор:
Веселина Младенова
Публикация:
07.07.2016 г. 14:23
Посетено:
1051
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/23924-startira-zabavnoto-lyato-2016-v-rb-geo-milev-gr-montana