Общество

Благотворителен концерт в подкрепа на Православните детски лагери в Кремиковския манастир

5 юли 2016, 19 ч., Софийска градска художествена галерия

Благотворителен концерт в подкрепа на Православните детски лагери в Кремиковския манастир


◊ ПОКАНА

Фондация Покров Богородичен
с партньорството на
Софийската градска художествена галерия
 
Ви канят на

Благотворителен концерт 
в подкрепа на
Православните детски лагери в Кремиковския манастир


Участници в концерта ще бъдат Камерен хор „Проф. Георги Робев“, група ТОЧКА.БГ и Ансамбъл към НГДЕК „Елици“.

Началото на детските православни лагери е поставено през 2012 г. с благословението на Негово Светейшество Неофит, патриарх Български и митрополит Софийски, и под прякото ръководство на Браницкия епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит.

Инициативата се осъществява благодарение на усилията на отец Серафим Янев и неговия екип от преподаватели по религия и съмишленици. Ето как самите организатори описват летните лагери в манастира:

„Това сме ние, православен лагер при Кремиковския манастир, или иначе казано – едно лято с децата и хиляди хубави спомени. Скъпи родители, стремим се да възпитаме под формата на игри и приятна атмосфера християнски ценности и практики у вашите деца. Стремим се да научим децата на повече вяра, надежда и любов. С вяра да започват всичко, с надежда да го продължават, а когото го постигнат, да го пазят с любов. Да имат християнството като щит от детска приказка, но много по-силен. Ще ги пази от зли постъпки, помисли и думи.

Всичко това постигаме чрез богатата и разнообразна програма, насочваща към отговорност и грижа към другите.

Отец Серафим, който изпълнява длъжността игумен на манастира, и целият екип ще продължават да се борят, за да могат тези лагери да се превърнат в традиция. Няма значение дали си малък или голям, всеки се учи. Понякога ние учим децата, друг път те нас!“

Всяко лято лагерът в няколко поредни смени събира деца на различни възрасти. И тази година провеждането на лагера изисква ресурси, затова организаторите се нуждаят от финансова подкрепа и спомоществователи. Нека ги подкрепим в усилията им!


Къде: Софийска градска художествена галерия (ул. “Ген. Гурко” 1)

Кога: 5 юли 2016, вторник, 19 ч.

Автор:
Организаторите
Публикация:
29.06.2016 г. 14:18
Етикети:
Посетено:
1141
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/23880-blagotvoritelen-kontsert-v-podkrepa-na-pravoslavnite-detski-lageri-v-kremikovskiya-manastir