Общество

Читателско място за незрящи в Университетската библиотека на ШУ

Достъп до електронна информация за хора с увреждания в българските библиотеки

◊ СЪБИТИЕТО

На 10 май 2006 г. (сряда) от 10.30 ч. в Централната университетска библиотека (Корпус 3, ет. 1, Преподавателска читалня), ще бъде открито специално оборудвано читателско място за незрящи. Чрез компютър и лицензиран софтуер хората със зрителни проблеми ще имат достъп до информация в електронен вид.


◊ ПОВЕЧЕ

Читателското място е изградено в рамките на проекта “Достъп до електронна информация за хора с увреждания в българските библиотеки”, който се осъществява от Съюза на библиотечните и информационни работници (СБИР) с подкрепата на Британския съвет в България. В рамките на тази инициатива девет библиотеки в страната, от които три университетски, спечелиха лицензиран софтуер “JAWS for WINDOWS”.

Откриването на читателското място в Университетската библиотека на Шуменския университет е свързано с провеждането на Националната библиотечна седмица 15-21 май 2006 г., организирана от СБИР и Асоциацията на университетските библиотеки (АУБ).

Новата придобивка на библиотеката ще бъде достъпна не само за студенти на Университета, но и за незрящи граждани на Шумен.
Автор:
Публикация:
09.05.2006 г. 12:34
Етикети:
Посетено:
869
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/2191-chitatelsko-myasto-za-nezryashti-v-universitetskata-biblioteka-na-shu