Общество

Образователният сайт Уча.се с инициатива за промяна в общуването между ученици, учители и родители

Кампанията „Различни, не БЕЗразлични!“ има за цел да помогне на трите важни обществени групи да заговорят на един език

 Образователният сайт Уча.се с инициатива за промяна в общуването между ученици, учители и родители


◊ СЪБИТИЕТО

Месец преди началото на учебната година образователният сайт Уча.се стартира кампанията „Различни, не БЕЗразлични“, която цели да намери и наложи общ език на общуване между ученици, учители и родители. Идеята за инициативата се заражда в резултат на работата на образователната платформа с трите ключови аудитории и настъпилите обществени и технологични промени в последните две десетилетия.

В търсене на промяна в общуването между поколенията и преодоляване на различията Уча.се започва поредица от инициативи, насочени към подобряване на диалога между поколенията. Образователният сайт реализира анкетни форми, с които всеки да сподели от какво се вълнува, какво обича да прави, в какво вярва, за какво мечтае. Като резултат Уча.се цели да опознае и сподели с обществото резултатите, за да се намери решение за нуждите на комуникационния мост между ученици, родители и учители.

„Чрез работата ни с учители, ученици и родители открихме, че те често изпитват затруднения в комуникацията помежду си. Учениците се вълнуват от последните технологични нововъведения, социални мрежи и онлайн приключения, докато родителите имат съвсем друга представа за това кое е важно, значимо и дори интересно. Учителите от своя страна търсят начини да бъдат достатъчно „готини“, за да печелят вниманието на децата. С „Различни, не БЕЗразлични“ търсим провокация между трите аудитории. Създадохме анкетите, за да помогнем в процеса на опознава на различията и с желанието да не оставаме безразлични едни към други“ - коментира Дарин Маджаров, основател на Уча.се.

Кампанията ще продължи до 23 август, като образователният сайт обещава да оповести резултатите от анкетите преди началото на учебната година през септември. Инициативата се радва на подкрепа от страна на организации със сериозно обществено значение като Заедно в час, Асоциация на българските училища в чужбина и др.

Анкетите са достъпни на следните адреси:

. Анкета за ученици: https://www.surveymonkey.com/s/uchase_uchenici_2
. Анкета за родители: https://www.surveymonkey.com/s/uchase_roditeli_2


* * *

Уча.се е онлайн платформа с уроците за училище, представени като видеоклипове на разбираем и интересен език. Със своите над 4 000 видео урока и упражнения, сайтът помага на всички ученици от I до XII клас да повишат успеха си, да се забавляват и да имат повече свободно време. След видео уроците ученикът може да тества наученото с упражнения и ако някъде отговори неточно, Уча.се автоматично предлага точния откъс от урока, за да навакса пропуска.

Материалите следват напълно официалната училищна програма на Министерството на образованието и науката и е съобразен с ДОИ (държавните образователни изисквания). До момента уроците са изгледани над 11 000 000 пъти от над 300 000 регистрирани ученици, учители, родители и студенти. Това печели на Уча.се над 20 награди, сред които и за най-добър образователен сайт на България в три поредни години.

Автор:
А. Александров
Публикация:
14.08.2015 г. 16:55
Посетено:
4099
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/21836-obrazovatelniyat-sayt-ucha-se-s-initsiativa-za-promyana-v-obshtuvaneto-mezhdu-uchenitsi-uchiteli-i-roditeli