Общество

Приказни герои на сцената на НЧ "Васил Левски - 1945"

На 1 юни децата рисуваха своите мечти

Приказни герои на сцената на НЧ "Васил Левски - 1945"
Второкласници се облякоха като любимите си герои
Сн. Л. Рачева


◊ СЪБИТИЕТО

Читалищна работилница "Детство мое" към НЧ "Васил Левски - 1945" на 1 юни отвори вратите си за талантливите деца. Бъдещите второкласници от СОУ "Йордан Йовков" изненадаха домакините и приятелите си с празнична програма, подготвена с помощта на педагозите Еленка Димитрова и Мария Димитрова. На читалищната сцена оживяха герои от любими детски приказки - Пепеляшка, Спящата красавица, Мускетари, Рапунцел, Златното момиче, Снежанка... Празникът се превърна в истинско вълшебство, защото участниците се бяха постарали да облекат подходящи сценични костюми. Стихове, песни и танци огласиха салона, а публиката подкрепи артистите с аплодисменти. 

Четвъртокласници от ОУ "Никола Обретенов" гостуваха на читалището с обща изложба. Те представиха свои творби, ръчно декорирани предмети - чинии, чаши и шишета, маски и гривни. Седмокласникът Кристиан Цветков от СОУ "Васил Левски" привлече вниманието на всички с оригиналните си идеи за витражи.

Домакините подсигуриха скицници и цветни моливи за художниците в читалищната работилница. Както на сцената, така и тук се изявиха второкласниците от ОУ "Йордан Йовков". Петокласниците Теодора Иванова и Йоана Пантева от ОУ "Иван Вазов" и Александър Иванов от НУИ "Проф. Веселин Стоянов" не само че уважиха празника, но се включиха в арт изявата със своите творби. Те нарисуваха своя свят, където къщите, птиците, облаците, цветята и хората са цветни и слънчеви. Изложбата с рисунки е в читалището до 6 юни.

Екипът на читалището благодари на педагозите за ползотворното сътрудничество, а на учениците пожела безгрижно лято. 

Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
01.06.2015 г. 23:34
Етикети:
приказни герои1 юни
читалищна работилница
детство мое
Посетено:
857
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/21551-prikazni-geroi-na-stsenata-na-nch-vasil-levski-1945