Общество

100 минути с електронни ресурси по масови комуникации

Открит семинар в Нов български университет

100 минути с електронни ресурси по масови комуникации


◊ СЪБИТИЕТО

Библиотеката на Нов български университет организира открит семинар на тема „100 минути с електронни ресурси по масови комуникации“. Той ще се проведе на 29 май 2015 г. от 14.30 ч. до 16.00 ч. в зала за екипна работа, читалня „Проф. Иванка Апостолова, д.н.”.

По време на открития семинар ще бъдат представени електронните ресурси „PressReader“, „Associated Press Collections Online“ и „World Advertising Research Center“.


PressReader“ е създаден като онлайн и мобилен цифров павилион, осигуряващ достъп до пълно съдържание на местни, национални и международни вестници, а също и на популярни списания. Предлага 3964 заглавия на 60 езика, включително български. Ползват се от 30 милиона потребители от цял свят, повече от 15000 институции като библиотеки, университети, бизнес организации, летища и хотели.

Associated Press Collections Online“ съдържа материали от 20. век като копия на непубликувани документи, често с редакторски бележки, кореспонденция от и за САЩ, лични документи на репортери и фотографи, писма, дневници, интервюта със служители на агенцията, снимки и видео кадри, вътрешни публикации, тези от които се съставят публичните новини. Езикът е английски.

База данни „World Advertising Research Center“ (WARC) предоставя информация за всички аспекти на маркетинга, медиите и комуникациите. Платформата съдържа 45000 статии, казуси, изследователски доклади, статии, новини и резюмета на английски език. Включва проучвания на пазара, прогнозиране на рекламни разходи, профили на големи марки и задълбочени репортажи за събития в бранша. Електронният ресурс се използва от професионалисти, ценен помощник е при подготовката, както на изпитни казуси от преподаватели, така и на курсови и дипломни работи от студенти.

Библиотеката предлага читателска карта с добавено отдалечено ползване на електронни книги и списания за студенти, преподаватели, алумни на Нов български университет и външни потребители.


Условия за участие: Входът е свободен, но е необходима електронна регистрация. Краен срок за заявяване на участие 28 май 2015 г. или до изчерпване на местата в залата.


Допълнителна информация: Библиотека, бюро “Справочно-библиографска информация”, тел: 02/8110 296, library@nbu.bg.

Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
27.05.2015 г. 13:20
Етикети:
PressReader100 минутиелектронни ресурсибиблиотекаНБУ
World Advertising Research Center
Associated Press Collections Online
масови комуникации
Посетено:
1252
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/21509-100-minuti-s-elektronni-resursi-po-masovi-komunikatsii