Общество

100 книги „на свобода“ от Нов български университет

Буккросинг приключение

100 книги „на свобода“ от Нов български университет


◊ СЪБИТИЕТО

По случай Световния ден на книгата и авторското право, библиотеката на Нов български университет ще пусне „на свобода“ 100 книги от 20 до 26 април 2015 г.

Желателно е взетите заглавия да бъдат регистрирани в сайта на кампанията, а след прочитане отново да бъдат „освободени“ и върнати в някоя от зоните за споделяне. Всеки може да донесе собствени заглавия, които иска да „пусне в дивото“. „Необлечените“ книги (тези, които нямат етикет с идентификационен номер) се оставят на гардероба. Буккросърите имат възможност да оставят своите издания в двете обозначени точки, на партера и първи етаж.

Библиотеката на НБУ се включва в кампанията през май 2014 г., по идея на Симона Горанова, студент в бакалавърска програма “Бизнес администрация”. Според Симона такава зона в библиотеката ще спомогне за увеличаване броя на хората, които споделят своите книги, защото университетът е „мултикултурна общност, изпълнена с прекрасни, амбициозни и предприемчиви хора“. Тя създаде и поддържа специална фейсбук страница „Нов български университет - Буккросинг зона“. От началото на инициативата до сега „на свобода“ са пуснати повече от 700 книги.

Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
20.04.2015 г. 09:55
Посетено:
1298
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/21242-100-knigi-na-svoboda-ot-nov-balgarski-universitet