Общество

Благотворителен концерт “Play Christmas”

В подкрепа на специалния проект на сдружение „Кауза“ – „Да оставим следи“

Благотворителен концерт “Play Christmas”


◊ СЪБИТИЕТО

Благотворителен концерт “Play Christmas”

организира Студентски съвет на Нов български университет

 21.12.2014 г. (неделя) от 20:00 часа на сцената на „Playground” в Paradise Center

На 21 декември в Playground, Paradise Center от 20 ч. ще се проведе благотворителна Коледна вечер „Play Christmas”, организирана от Студентски съвет на Нов български университет. Инициативата е в подкрепа на специалния проект на сдружение „Кауза“ – „Да оставим следи“, под патронажа на Христо Мутафчиев. Поредицата от събития има за цел да насочи общественото внимание към здравните проблеми и подобряване качеството на здравната услуга за новородени деца. 

На сцената в неделната предколедна вечер рамо до рамо ще застанат студенти на Нов български университет и звезди като Камелия Тодорова, Етиен Леви, Мариана Попова, Поли Генова, триото ЛаТиДа, Ice Cream, Петя –Алекса, Ани Сарандева. Към тях ще се присъединят и участниците от X-factor - Траян Костов, Невена Пейкова, Иво и Пламен Добреви, Алекс и Влади, както и Мария Драгнева и Георги Кючуков - популярни от реалити шоуто „Музикална академия“. Студентите от НБУ Живка Захариева и Ивелина Бориславова също ще излязат на сцената със свои изпълнения. Ансамбъл „Чинари“ и Детска танцова шоу група „Алиса“ ще представят танцови спектакли. Китодар Тодоров ще направи специална беседа с гостите и участниците на събитието.

Водещ на Kоледна вечер “Play Christmas” ще бъде Георги Низамов - режисьор по образование, актьор-комик по професия и певец по душа. В шоуто „Като две капки вода“ през тази година той помагаше на участниците да се въплътят в ролите на различни звезди, прилагайки поведенчески техники.
 
С организирането на концерта студентите от Нов български университет се включват за втори път в проекта „Да оставим следи“, но за пръв път университетски студентски съвет организира подобно мащабно събитие. Вечерта ще е заредена с много добро настроение, коледен дух и звезден прах, за да остави следи в сърцата и да помогне на децата на България.

Събраните средства ще бъдат дарени с благотворителна  цел на сдружение „Кауза“ и ще подпомогнат закупуването на нов кувьоз за недоносени новородени деца.  С оглед осигуряване на адекватно обгрижване на недоносени новородени е от определящо значение родилните отделения да бъдат оборудвани с качествена апаратура и техника, която да осигури максимални шансове за нормално развитие. Недоносените бебета обикновено са обгрижвани в кувьоз, където се регулира тяхната температура и се преливат интравенозни течности безопасно в стабилна среда.

„Вярваме, че по този начин „ще оставим своята следа” като единствени студентски представители в инициативата; ще бъдем медиатори, осъществявайки връзката: „младежи помагат на деца” и давайки възможност за по-добро бъдеще на младите в България“, споделят студенти от екипа.

„Play Christmas” - на 21.12.2014 г., от 20:00 ч. Водещ на събитието ще бъде Георги Низамов.




Автор:
НБУ
Публикация:
19.12.2014 г. 13:16
Етикети:
НБУблаготворителностБлаготворителен концерт
сдружение Кауза
Коледна вечер
Play Christmas
Посетено:
1578
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/20586-blagotvoritelen-kontsert-play-christmas