Общество

„Дари история” е новата кампания на „Българска история”

Деца от социални домове ще получат за Коледа исторически енциклопедии и книжки, дарени от читатели на сайта „Българска история”

„Дари история” е новата кампания на „Българска история”


◊ ПОКАНА

С призивa „Нека подарим образование и родолюбие на децата на България” стартира кампанията за набиране на детска литература на историческа тематика. Идеята на младежите от „Българска история” е да зарадват юноши, лишени от семейна грижа, като водещ отново е стремежът им да се придържат към необходимостта от възпитание на родолюбие у подрастващите от най-ранна възраст. „И докато това е постижимо в семейна среда, то за децата в социалните домове, подобно начинание е трудна задача” – споделят организаторите.

Всеки, който има желание да дари внимание и грижа за образованието на дете без родител, може да се включи в кампанията, изпращайки книга, списание, албум, енциклопедия или атлас на историческа тематика. Единственото условие е предоставената литература да е подходяща и атрактивна за деца – да бъде илюстрована и информацията в нея да е поднесена по достъпен начин.

Срокът за изпращане е 25 декември, а малчуганите ще получат подаръците си в дните между Рождество Христово и Нова година. Решилите да се включат, могат да заявят своето желание на team@bulgarianhistory.org, за да получат адрес за доставка.

Повече информация за избраните социални центрове се съдържа тук: http://www.bulgarianhistory.org/neka-darim-istoria/.

Като допълнение към тази кампания и като част от инициативата „Да обиколим българските училища”, в бъдеще екипът на „Българска история” планира да изнесе открити уроци по родолюбие в някои от домовете за деца лишени от родителска грижа в страната.

„Нека дарим история” е кампания, предвидена да бъде в помощ не само на децата на България, но и на знанието, и с която всеки дарител казва: аз мисля за теб, но и за бъдещето ти.Автор: Екип "Българска история"
19.12.2014 г. 17:13
Посетено: 984
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/20585-dari-istoriya-e-novata-kampaniya-na-balgarska-istoriya