Общество

Деца ще изработват праисторически глинени съдове в София Ринг Мол

На 21 декември от 10:00 до 15:00 часа

◊ СЪБИТИЕТО

Специален уъркшоп ще даде възможност на деца да изработят глинени съдове от праисторическата епоха
в София Ринг Мол на 21 декември. Събитието ще се състои от 10:00 до 15:00 часа и е организирано от търговския център за всички деца, които посетят мола в неделя. Ателието ще бъде разположено на детската сцена в София Ринг Мол, която се намира на първия етаж, до магазин Kenvelo.

В уъркшопа ще могат да се включат всички желаещи деца, независимо от възрастта си. Екип от археолози, специалисти по праистория, ще им помага да разгърнат въображението си и да изработят свой уникален съд от бита, така както са го правили прадедите ни преди хилядолетия. Всяко дете ще има и възможността да се снима със своето изделие и да го отнесе у дома. Предварително записване не е необходимо.

Изработването на глинени съдове е само една от изненадите и атракциите, които София Ринг Мол подготвя за своите малки и големи посетители през остатъка от месец декември. Търговският център ще зарадва всички тях и с изпълнения на детски вокални групи, уъркшопи за изработване картички, ще има интересни представления на куклен театър и Коледен хор. Празничната програма на събитията на София Ринг Мол може да бъде проследена на Facebook страницата на търговския център: https://www.facebook.com/SofiaRingMall.Official 


* * *

София Ринг Мол, който отвори врати на 6 ноември, се намира на южната дъга на околовръстния път на София, точно до магазина на ИКЕА.

До София Ринг Мол може да се стигне с автобуси 111, 123, 69 и 70, както и с метро до станция Г. М. Димитров и после автобус 123 или 69, или до станция Младост 1 и след това с автобус 111. Има и специално организирана безплатна автобусна линия от метростанция Г. М. Димитров до мола.

Автор: Николай Николов
18.12.2014 г. 13:07
Посетено: 1438
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/20580-detsa-shte-izrabotvat-praistoricheski-glineni-sadove-v-sofiya-ring-mol