Общество

Група "Silent City" посвети песен и видеоклип на децата със Синдром на Даун

Да бъдеш различен не означава, че имаш проблем

Група "Silent City" посвети песен и видеоклип на децата със Синдром на Даун


Българската рап група "Silent City" с песен в подкрепа на децата, страдащи от Синдрома на Даун

Понякога каузата е по-важна от изпълнителите, продуцентите и всичко останало!

Този проект има за цел да предизвика „приемственост“ у хората – да им покаже, че да бъдеш различен не означава, че имаш проблем.

„Затвор в човешко тяло. Гениалността на мозъка, заключена зад една хромозома. Макар и трудно, всяко послание е разбрано. Всяка нежност е възприета“…

Тези деца просто са затворени в различна опаковка, а обществото съди предимно по нея.

В песента сме цитирали и част от поемата на Константин Величков – „Дете, ти нивга няма...“ Едно силно произведение на един велик български автор.

"Обещавам"
https://www.youtube.com/watch?v=E2GmtOeav9M


Не забравяйте!
Музиката е чувство, а не само бизнес!


Специално благодарим на хората, които взеха участие във видеото, на екипа на Bashmotion, на "Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун" и на всички, които помогнаха този проект да се осъществи!


* * *

SILENT CITY е българска хип хоп група, включваща Николай Георгиев (Масурски) и Андриан Дончев (Римо). Стилът им се отличава с бърз флоу, социално ангажирана тематика и афинитет към бас културата. Живите им изпълнения са концептуално разделени на две части - “класическа”, представяща хип хоп корените на групата и “енергична”, навлизаща по-дълбоко в дебрите на брейк бийтовете и тежкия бас.

Още информация за групата: https://www.facebook.com/silentcity4pk
Автор:
Публикация:
17.11.2014 г. 14:52
Посетено:
1776
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/20279-grupa-silent-city-posveti-pesen-i-videoklip-na-detsata-sas-sindrom-na-daun