Общество

Информационен център на Български институт за стандартизация в НБУ

Покана за участие

Информационен център на Български институт за стандартизация в НБУ


◊ СЪБИТИЕТО

Информационен център на Български институт за стандартизация в НБУ

На 10 ноември (понеделник) 2014 г. от 16.00 часа изпълнителният директор на Български институт за стандартизация (БИС), г-жа Ирен Дабижева, официално ще положи началото на информационен център на организацията в Нов български университет.

БИС е националният орган за стандартизация в Република България, официален представител на страната в международните и европейски организации по стандартизация. Сред неговите основни дейности са: разработване, приемане и одобряване на български стандарти, създаване и поддържане на фонд и база данни за стандарти и стандартизационни документи, извършване на информационни услуги в областта, разработване и одобряване на правила и процедури за работа по националната стандартизация в съответствие с принципите и правилата на европейската и международната система за стандартизация и редица други.

Подписаното споразумение за сътрудничество между Български институт за стандартизация и Нов български университет цели висока информираност. Стандартите се създават в полза на обществото. Те са в помощ при подобряване на качеството, подпомагат законодателството, съдействат за конкурентоспособността, служат като норма за оценяване на съответствие и са огледало на постиженията в науката и развитието на технологиите.

Новосъздаденият информационен център се намира в компютърен център I в библиотеката. От осем работни станции е осигурен достъп до подбрани български стандарти. Всички ползватели могат да четат електронните текстове за образователни и научно-изследователски цели, като за улеснение те са организирани в пакети, съобразно номера и наименованието на съответния технически комитет.

Програма:

16.00-16.10 ч. – Официално откриване от г-жа Ирен Дабижева, изпълнителен директор на БИС;

16.10-16.20 ч. – Представяне на колекцията от български стандарти, създадена в помощ на обучението в Нов български университет, г-жа Лиляна Христова, директор на дирекция „Стандартизация” в БИС.

Място на събитието: Нов български университет, библиотека, компютърен център I;


Моля, споделете поканата с всички, за които вярвате, че стандартите ще бъдат полезни!

 

Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
22.10.2014 г. 16:25
Етикети:
НБУ
стандарти
Ирен Дабижева
Български институт за стандартизация
Посетено:
1135
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/20084-informatsionen-tsentar-na-balgarski-institut-za-standartizatsiya-v-nbu