Общество

Уроците по родолюбие се завръщат в класните стаи

Инициативата “Да обиколим българските училища” - за трета поредна година

Уроците по родолюбие се завръщат в класните стаи


За трета поредна година екипът на “Българска история” поставя началото на инициативата “Да обиколим българските училища”.

Идеята за начинанието се заражда през месец март 2013, а изпълнението се изразява в посещения на учебни часове в училища в различни краища на страната и изнасянето на уроци по родолюбие. В уроците с продължителност от 40 минути до 1 час главно чрез собствено изработени материали - видео, мултимедия, колажи и игри, се представя историята по един различен и интригуващ начин, а вниманието на учениците е привлечено от ентусиазма и обичта към историята на младите лектори, които са добър и възприемащ се пример за подражание.

От началото на обиколките до днес, екипът се е отзовал на поканите на над 60 учебни заведения и читалища в 50 населени места в страната. Имайки предвид бързо нарастващия интерес към инициативата, както и предстоящата премиера на филмовия проект “Швейцарецът с българско сърце”, част от който от “Българска история” предвиждат да включат в съдържанието на уроците, очакванията са броят на предложенията за гостуване и аудиторията да се увеличат през тази учебна година.

Във връзка с уроците по родолюбие, екипът е разработил мобилно приложение с игрови характер, което цели да предизвика интереса на учениците към българските история, спорт, музика, кино, литература, езикознание. От септември “Въпросник” е наличен за Android и е безплатен.

Повече за инициативата “Да обиколим българските училища” може на научите тук:  http://www.bulgarianhistory.org.

Автор: Организаторите
02.10.2014 г. 17:12
Посетено: 1248
Етикети: българска история, български училища, уроци по родолюбие
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/19932-urotsite-po-rodolyubie-se-zavrashtat-v-klasnite-stai