Общество

Да помогнем на децата от Добрич и Варна!

Библиотека „Родина” – Стара Загора открива два пункта за събиране на играчки, занимателни игри, конструктори, книжки за оцветяване, моливи, пастели, рисувателни блокчета...

Напълно или частично са унищожени домовете на над 100 семейства в Добрич и 800 къщи във Варна! Стотици деца са откъснати от обичайния си живот и преживяват силни емоционални моменти на страх и несигурност. Концентрацията на възрастните върху физическото оцеляване и спасяване на домовете на пострадалите пречи на адекватното оказване на подкрепа на децата и помощ за адаптирането им към обстоятелствата.

Националният алианс за работа с доброволци разкрива в близост до засегнатите региони в Аспарухово и Добрич „Детски занимални на открито” – ситуиране на шатри с настолни игри, в които доброволци от Центровете за работа с доброволци в съответния град ще дарят децата с внимание и ще организират игри, съобразени с емоционалното им и физическо състояние.

Ще се комплектуват подаръчни пакети, които ще бъдат доставени с вече осигурен транспорт до конкретни деца (по изготвен от местните органи и НАРД списък) в засегнатите региони, както и в Детските занимални на открито.

Библиотека „Родина” – Стара Загора се включва в кампанията „Помощ за хората в беда” на НАРД и открива два пункта за събиране на играчки, занимателни игри, конструктори, книжки за оцветяване, моливи, пастели, рисувателни блокчета...

• Първият пункт е в Централна библиотека „Родина” на бул. "Руски" 17.
• Вторият – в Детския отдел на ул. "Българско опълчение" 69.

Ние вярваме, че възрастните и децата на Стара Загора ще отворим сърцата си и ще проявим личната си съпричастност към децата на Добрич и Варна!

Очакваме Ви от 30 юни до 10 юли 2014 г. на посочените адреси!


Автор:
Библиотека "Родина", Стара Загора
Публикация:
28.06.2014 г. 14:00
Етикети:
обществоСтара ЗагораБиблиотека Родина
Детски занимални на открито
помощ за децата от Добрич и Варна
Посетено:
1171
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/19555-da-pomognem-na-detsata-ot-dobrich-i-varna