Общество

Над 170 млади дизайнери в конкурса "Мисли зелено"

Журито поощри участниците за креативните идеи

Над 170 млади дизайнери в конкурса "Мисли зелено"
12-годишната Мелиса Идризова от ОУ "Никола Обретенов" впечатли журито с идеята си за рокля


Рокли от найлонови торбички и разцъфнали хартиени рози по тях, инсталации от пластмасови бутилки и още куп интересни предмети сътвориха талантливите участници в тазгодишния конкурс „Мисли зелено“. Професионална гимназия по дървообработване и архитектура „Йосиф Вондарк“ в Русе по традиция е инициатор и домакин на арт форума за четвърта поредна година. С всяка изминала година децата се надпреварват в нестандартните идеи за оползотворяването на непотребните предмети от хартия и пластмаса и конкурсът се очертава все по-сериозен. Рисунки, плакати и идеи за дизайн преобръщат представите за ненужните вещи. Детската фантазия се оказва безгранична и със сигурност затруднява възрастните в избора кой участник да е на първо място. Освен малките творци, от първи до четвърти клас, в конкурса се включват и големите батковци и какички – от пети до осми клас.

Над 170 ученици се доказаха като достойни творци в арт форума. Участниците са от първи до осми клас от основните русенски училища – „Иван Вазов“, „Тома Кърджиев“, „Отец Паисий“, „Любен Каравелов“, ПЧСОУ „Леонардо да Винчи“, НУИ „Проф. В. Стоянов“, „ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Силистра и МГ „Баба Тонка“. Общият брой на представените макети тази година са 67, а на рисунките 98.

Наградите са многобройни, но пък заслужени, защото всички са вложили старание и оригинално мислене. Най-много награди за макет и рисунка получи отборът на Основно училище „Тома Кърджиев“, но не липсват и специалните награди, присъдени от партньорите на специализираното учебно заведение – „Фантастико мебел“, „Голд Аполо“ ООД и „Ирим“ ЕООД. Специално отношение към еко конкурса имат и представителите от Регионалната инспекция по околната среда и водите - Русе и Регионалната дирекция по горите, Регионална здравна инспекция и РУ „Ангел Кънчев“. Те са не само членове на журито, но и адмирират талантите, успели да сътворят красиви еко предмети.




Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
28.04.2014 г. 23:18
Посетено:
1505
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/19066-nad-170-mladi-dizayneri-v-konkursa-misli-zeleno