Общество

Destructive Creation опаковат детски скулптури за Световния ден на аутизма – 2 април

Инициатива в подкрепа на проекта "И аз мога / I Can Too"

Destructive Creation опаковат детски скулптури за Световния ден на аутизма – 2 април


◊ СЪБИТИЕТО

Destructive Creation опаковат детски скулптури за Световния ден на аутизма – 2 април


Тази сутрин няколко скулптури на деца в София осъмнаха опаковани в син плат. Поводът е Световният ден за осведоменост за аутизма – 2 април, а проектът - на творците от Destructive Creation.

Талантливите артисти се присъединяват към мисията на И АЗ МОГА / I CAN TOO в подкрепа на деца със специални нужди. Те стават част от инициативата “С тениска I CAN TOO – носиш Надежда”, като реализират всички свои проекти, облечени с популярните фланелки.

Зад името Destructive Creation стоят няколко млади ентусиасти, които променят градската среда с арт послания и инсталации. Мобилната им работилница разкрасява пейки, спирки, тротоари и въздухоотводи, а софийски паметници са изрисувани от тях „В крак с времето”.

С акцията си за 2 април артистите обръщат внимание на проблемите на децата с аутизъм - с цел да повишат информираността на обществото по тази тема.

Близо 67 милиона души по света са засегнати от аутизъм. Световната статистика сочи, че 1 на 88 деца е от аутистичния спектър. Момчетата са 3-4 пъти по-засегнати от момичетата, поради което синият цвят често е избиран за символ на аутизма.

I CAN TOO продължава реновирането на Център за деца с аутизъм в гр. Пловдив, който се очаква да бъде завършен през 2014.


Включи се и ти: с идеи, с контакти, с работа и материали, като изпратиш sms на 14 15, като станеш доброволец или поръчаш тениска I CAN TOO на: office@icantoo.eu
www.icantoo.eu


Автор: I Can Too Foundation
02.04.2014 г. 16:20
Посетено: 1171
Етикети: Destructive Creation, аутизъм, I Can Too Foundation, И аз мога / I Can Too, световен ден на аутизма
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/18892-destructive-creation-opakovat-detski-skulpturi-za-svetovniya-den-na-autizma-2-april