Общество

Коледен благотворителен концерт "От деца за деца"

Събраните подаръци и дарения са предназначени за домовете за деца, лишени от родителски грижи в с. Дрен, в гр. Ловеч и в гр. Луковит

◊ ПОКАНА

На 18.12.2013 г. от 11.00 ч. в църквата „Св. Параскева”,  фондация „Дарби”, съвместно с Църковното настоятелство на храм „Св. Параскева” организира за шеста поредна година Коледно благотворително тържество. Концертът се организира под мотото „От деца за деца”.

Вече няколко години в тази инициатива взимат участие ученици от столични училища и детски градини, представители на бизнес кръгове и много други - познати и непознати, разбрали най-главното - коледният подарък е повече от дар – той е израз на любовта и грижата.

Събраните подаръци и дарения са предназначени за  домовете за деца, лишени от родителски грижи в с. Дрен, в гр. Ловеч – център за настаняване от семеен тип No 3 и дома в гр. Луковит.

***

Фондация „Дарби” участва и в още една благородна инициатива. Съвместно с Църковното настоятелство на храм „Св. Параскева” създадохме инициативен комитет за набиране на средства с цел обновяване на църквата. Сумата, необходима за ремонта според специалистите, е 30 000 лв. В тази църква, фондация „Дарби” провежда ежегодно от 2009 година Детски Фестивал за църковнославянски песнопения, подкрепен от Софийска митрополия, Министерството на образованието, Столична община и Министерството на културата.

Във фестивала участват ученици от София, страната и чужбина.

Храм „Св. Параскева” се превърна в наш дом на песента. С  Ваша помощ бихме могли да превърнем храма в още по-желано и приятно място, а фестивалът в истински празник.

Обръщаме се към Вас с надеждата да се включите в нашите две инициативи и да присъствате на Коледния концерт на 18.12.2013 г.



Автор:
Фондация „Дарби”
Публикация:
16.12.2013 г. 20:14
Посетено:
1178
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/18310-koleden-blagotvoritelen-kontsert-ot-detsa-za-detsa