Общество

"Сигнал" като символ

Правата на човека вече имат свой универсален символ. Музикантите от "Сигнал" първи подкрепиха каузата

"Сигнал" като символ


◊ СЪБИТИЕТО

Правата на човека вече имат свой универсален символ.

Йордан Караджов и музикантите от "Сигнал" са неговите първи посланици в България. На специална фотосесия те застанаха със символа в ръка, в знак на съпричастност към благородната кауза – отстояването на правата на човека!

В световен мащаб, сред най-известните посланици на символа са  Анджелина Джоли, Роберт Де Ниро, президентът на САЩ Джими Картър, основателят на Уикипедия Джими Уейлс, както и защитничката на правата на човека Аун Сан Су Чи.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕЯТА

Защо "Сигнал" първи подкрепиха каузата?

Защото Сигнал правят музика с кауза!

Свободата и любовта са едни от основните права на човека. "Сигнал" пеят своите песни за всички нас, свободните хора, за надеждите и мечтите, за истинския живот, който да изживеем. Свободен е нашият живот, нашата мисъл, нашата любов. Да си свободен е велик дар в съвременния свят.

Едва ли има човек, който не разпознава техните песни – "Да те жадувам", "Съжалявам", "В друго време, в друг свят".

В историята на "Сигнал" има една емблематична случка, която е първата явна проява на дискриминация на български рок музиканти по времето на социализма. На паметния 10 февруари 1982 г., по време на концерт в зала “Изгрев” в Бургас, милицията надвишава правата си и използва сила срещу събралите се екзалтирани млади хора. Данчо Караджов защитава публиката от микрофона на сцената. Музикантите са наказани от властите - негласно са отстранени от телевизия, радио и концертния живот за цяла година.

Концертът като кауза

OUR LOVE – НАШАТА ЛЮБОВ – това е мотото на големия концерт на "Сигнал", на 27 ноември 2013 г. в Арена Армеец София. На него за първи път на живо ще прозвучи най-новата песен OUR LOVE, написана и посветена специално на взаимната любов на групата и нейните фенове. Музиканти и фенове ще пеят заедно OUR LOVE, свободни. Това ще бъде признание към всички, които ги обичат и подкрепят.

С посланието OUR LOVE те ще подадат ръка и на хората с увреждания – с част от средствата от концерта ще закупят и дарят адаптиран специализиран транспорт с платформа за техните нужди.

„Логото е само символ, който може да обедини хората по света около една кауза” е посланието на музикантите.

Различни хора. Еднакви права. Един символ.

За повече информация www.35signal.com и www.humanrightslogo.tumblr.com

Автор:
Сигнал
Публикация:
06.07.2013 г. 21:18
Посетено:
1438
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/17355-signal-kato-simvol