Общество

Ученици в академична библиотека

Образователен проект на Нов български университет

Ученици в академична библиотека


◊ ПРОЕКТЪТ

В началото на март библиотеката на Нов български университет предложи на учениците в гимназиален етап на обучение нова възможност за ползване на художествена литература, учебници и учебни помагала. Специалната колекция „Библиотека за ученика - прочети и върни!“, от която те могат да заемат книги, е събрана изцяло чрез дарения.

Дарителската кампания набра повече от 177 заглавия или 244 екземпляра на произведения на класици и образователни помагала. Инициативата продължава. Всеки, който притежава подходящи за гимназистите книги и материали, има широко сърце и харесва начинанието, ще се радваме да се включи. Книгите се приемат във фоайето на библиотеката всеки делничен ден от 8.00 ч. до 21.00 ч., събота и неделя от 9.00 ч. до 17.30 ч. Библиотеката издава на учениците безплатна читателска карта, след регистрация с документ за самоличност и предоставя право на самостоятелно определяне срока на ползване. Връщането на заетите документи може да се осъществи освен лично и чрез „Български пощи“ или куриерски фирми.

Колекция “Библиотека за ученика – прочети и върни!” е разположена на партера на библиотеката. Списък на литературата можете да видите тук. Освен заемане за дома от тази колекция учениците могат да използват ресурсите и услугите на библиотеката на място. Целта на начинанието е да се стимулира желанието им за четене и академично обучение в бъдеще.

Ученици от 88 СОУ „Димитър Попниколов”, ПГИЧЕ „Св. Методий“, 18 СОУ „Уилям Гладстон“, 97 СОУ „Братя Миладинови“, 33 ЕГ „Света София“, ЧОУ „Образователни технологии“, НУКК с Лицей за изучаване на италиански език и култура, 2 СОУ „Акад. Емилиян Станев“, всички от гр. София и ПМГ „Проф. Емануил Иванов”, гр. Кюстендил са участници в инициативата до сега.

Екипът на библиотеката благодари на дарителите: Даниела Тенева, Евгения Яцута, Златозара Божилова, Ива Митрева, Ивелин Венков, Мартина Донева, Милен Шипчанов, Милена Петрова, Николай Проданов, Николай Стоименов, Павлина Стефанова, Росица Коларова,  Тихомир Стойчев и на всички, пожелали анонимност.

Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
09.05.2013 г. 17:39
Посетено:
1874
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/16963-uchenitsi-v-akademichna-biblioteka