Общество

Музика за живот

"Всички за Вики" обединява музиканти в подкрепа на болно момиче

◊ НЯКОЛКО ДУМИ ЗА ВИКИ

Насред купчината благотворителни и не дотам благотворителни кампании за набиране на средства, пишем това, за да Ви запознаем с едно невероятно силно момиче, което има нужда от подкрепа в момент, в който е била неприятно изненадана от съдбата.

Виктория Борисова е едва на 22 г., но след дълго обикаляне от лекар на лекар, скоро след сватбата си, е диагностицирана с рак на лимфните възли и по-точно лимфом на Ходжкин. На тази възраст заболяването се развива в пъти по-бързо от нормалното, но тя все още е в стадий, в който, ако се лекува сега, има 98% шанс да живее.

Лечението не е скъпо и не е далеч – вливанията са в Турция, а тъй като плащанията се правят на процедура, всяко дарение е в помощ, за да не спира лечението й.

Ние сме група приятели и хора, докоснати от историята на Вики и искаме да запознаем максимален брой хора със случая на Вики, за да е възможно, заедно, с наистина малка сума, дарена от всеки, да й дадем шанс да живее. Надеждата ни е всеки да помисли какви трябва да са мечтите на едно момиче на 22 г. Със сигурност не е редно, една от тях да бъде да оцелее.


◊ МУЗИКА ЗА ЖИВОТ

Тази седмица, със задружните усилия, вложено време и безвъзмездната работа на голям брой добросърдечни хора, в София ще се проведат два благотворителни концерта, средствата от които ще отидат изцяло за лечението на Вики.
                   
• Първият от тях ще се проведе на 12.03.2013 г., вторник, от 19 ч. в Planet Bar de Lux. Благотворителният вход е 10 лв., а под наслов „Всички за Вики“ на сцената ще излязат Александър Сано-Среброто, Мишо Шамара, Рут Колева, Deep Zone, Мастило, Кристо, Играта & Лео, Ice Cream, AV, Марина Драгомирецкая, Young BB Young, Поли Генова & LaTiDa, Voice of Boys, Сани Алекса, Rudi, Duli, Muden & Kukusheff, Лора Караджова и др.
 
• Вторият концерт ще можем да посетим в петък, 15.03.2013 г., в Руски Културно-информационен Център от 18.30 ч. с благотворителен вход от 5 лв. На сцената този път в подкрепа на Вики ще излязат Дичо, Мартина Иванова, Ginger Groove, Fine Nine, Трио „Ы“, Voiceland, кварет Езерец, Мария Тодорова, Училище за певци „D Stars“, Марина Драгомирецкая, Етно-фолк-джаз група Фламбура, Клуб на хора и народни танци ЛТУ, група T-SHOW, балет P.S. Dance, Калин Жечев (пиано), Живко Василев (кавал) и др.

Всяко левче по дарителските сметки, посочени по-долу, както и всяко предложение за съдействие или споделяне на историята на Вики, увеличава шансовете й да оцелее.

Ние вярваме в доброто и благодарим на всеки, който ще помогне!



Сметка в лева:
Титуляр: Виктория Таневска
IBAN: BG41TTBB94005526088678-BGN
Swift (BIC): TTBBBG22
Societe Generale Експресбанк

Автор:
Владислава Генова
Публикация:
12.03.2013 г. 14:22
Етикети:
благотворителни концертиконцертимузика
Виктория Борисова
Всички за Вики
Посетено:
1172
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/16537-muzika-za-zhivot