Общество

Художникът Огнян Балканджиев рисува за благотворителна акция

За втора поредна година графикът помага на Дома в с. Просторно

Художникът Огнян Балканджиев рисува за благотворителна акция


Художникът Огнян Балканджиев с четка и туш посрещна втория ден от Годината на змията - 11 февруари. Близо сто рисунки творецът предложи за благотворителната акция, организирана от Арена медиа и Mall Rousse. Популярният график рисува пред очите на русенските си почитатели символа на мъдростта - змията. Много от желаещите да имат оригинална рисунка от художника, пожелаха животинката да бъде весела, за да е спорна и лека годината.

Актьорът Илия Деведжиев подготви смешки и вицове за тъщи и свекърви. Според древна китайска мъдрост, змия в къщата е добра поличба, защото означава, че семейството няма да живее в лишения.

Малчугани и родители наблюдаваха с любопитство как пред очите им оживяват графични линии и знаци, изрисувани върху рециклираната хартия.

Освен че се посрещна Китайската нова година по нестандартен начин, организаторите на хепънинга за втора поредна година призоваха съгражданите си да участват с малки суми за Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в село Просторно. От благотворителната акция бяха събрани 350 лева, с парите ще се закупят памперси за болните деца.


Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
12.02.2013 г. 11:55
Етикети:
Русеблаготворителна акцияОгнян Балканджиев
село Просторно
Дом за деца и младежи с умствена изостаналост
Посетено:
1209
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/16337-hudozhnikat-ognyan-balkandzhiev-risuva-za-blagotvoritelna-aktsiya