Общество

За първи път в България - образователен форум по азиатски модел

По случай 50-годишнината на "Номура" - център за интегрирано образование през целия живот

За първи път в България - образователен форум по азиатски модел


◊ СЪБИТИЕТО

На 1 декември (събота), от 18:00 часа в зала „Десислава” на столичния Гранд Хотел „България” ГС „Постоянно образование” организира премиерно за България събитие по случай 50-годишнината на японския център „Номура” за Интегрирано образование през целия живот (Токио). Срещата е базирана на модела, по който „Номура” провежда своите годишни международни форуми с множество партньори и участници от образователни и хуманитарни институции от целия свят.

Темата ще бъде “Интегрирано образование през целия живот – образование за устойчиво личностно развитие”. В рамките на дискусията лекторите и гостите ще търсят корените на образованието в и извън академичната среда – в семейството, в обществото. Разговорът ще бъде насочен към източната философия и култура - как могат да бъдат приложени основите й, за да се развие положителния и пълен потенциал на човешката личност.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФОРУМА

Образователната теория „Номура” за личностно интегрирано развитие (интегрирано образование през целия живот) предлага образователни принципи извлечени от природните закони на базата на схващането, че човекът е интегрална част от природата и е във взаимна зависимост с всичко в природния свят.

Програмата за вечерта включва филм за международната дейност на център „Номура”. Следват няколко думи от г-жа Мария Цонкова, председател на Гражданско сдружение “Постоянно образование” и проф. д-р Иван Камбуров, преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Книгата “София-Токио: Светът през погледа на децата” ще представи д-р Стефания Димитрова. Накрая гостите ще имат възможност да поговорят в неформална атмосфера по време на заключителен коктейл.

Форумът се случва за първи път у нас и организаторите планират да утвърдят както модела, така и темата в бъдеще поради обществената им значимост.

Събитието е със свободен достъп.

Автор:
Иван Попов
Публикация:
29.11.2012 г. 15:27
Посетено:
1751
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/15947-za-parvi-pat-v-balgariya-obrazovatelen-forum-po-aziatski-model