Общество

VIVACOM Фонд и Фондация "Заедно в час" с дарителска акция за Лятно училище за деца

До 7 май всеки може да подпомогне инициативата

VIVACOM Фонд и Фондация "Заедно в час" с дарителска акция за Лятно училище за деца


◊ СЪБИТИЕТО

Лятно училище, което ще даде възможност на родителите да продължат обучението на децата си с практични занимания с помощта на професионалисти в различни области, е най-новата инициатива, за която VIVACOM Фонд и Фондация „Заедно в час” набират средства.

Целта е децата да получат ценни знания, като разширят и надградят наученото през годината, а специалистите, които ги обучават и които на практика не са професионални учители, да натрупат опит в общуването си с младежите, и да приложат уменията, които са усвоили чрез програмите на фондация „Заедно в час”.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Училището ще се проведе през месец август и в него могат да вземат участие напълно безплатно над 200 деца от V до XII клас. Регистрацията на желаещите ще стартира през юни месец през фондация „Заедно в час”. Всеки, който желае, може да направи дарение за инициативата чрез сайта vchas.zadrujno.bg до 7 май 2012 г. За организирането на Лятното училище са необходими 5 000 лева, а след приключването на кампанията VIVACOM ще удвои дарените средства.

Занятията ще се водят от професионалисти в различни сфери, които са решили временно да „замразят” кариерата си и да се посветят на учителството. По този начин децата ще имат възможност да се учат от хора с разнообразен практически опит, които преподават уроците си по нетрадиционен и интересен за тях начин.
 
„Заедно в час” подготвя млади и талантливи специалисти за учители, които да работят с учениците с най-голяма нужда от подкрепа, мотивация и напредък в училище. Неправителствената организация подбира и подкрепя способни и амбициозни млади професионалисти от различни сфери, които преминават през обучение за учители-лидери и работят в училища-партньори за две години. Първите 21 учители по програмата вече преподават в 12 училища в четири региона на България. Те обхващат 2500 ученици от V до XII клас по основни предмети и влияят съществено на учебните резултати.

„Заедно в час” е неправителствена организация, чиято цел е всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо къде живее и какви са финансовите възможности на родителите му. Част е от международната мрежа Teach For All, която успешно работи за подобряване на достъпа до качествено образование в 20 страни на пет континента.


За допълнителна информация
http://zaednovchas.bg/ и на тел. 02/ 988 06 88.


Автор:
tfive
Публикация:
17.04.2012 г. 10:59
Посетено:
1622
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/14567-vivacom-fond-i-fondatsiya-zaedno-v-chas-s-daritelska-aktsiya-za-lyatno-uchilishte-za-detsa