Общество

Благотворителен концерт

За 18-годишната Десислава Мирчева

Благотворителен концерт


◊ СЪБИТИЕТО

Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” организира благотворителен концерт
под патронажа на кмета на Община Плевен – доц. д-р Димитър Стойков, който ще се проведе на 13 март (вторник) от 18.30 ч. в зала „Катя Попова”.

Концертът е за 18-годишната Десислава Мирчева от класа по виолончело на Петранка Антонова.
От много години тя лекува зрението си в чужбина. Направените досега скъпи процедури и операции в руски клиники са подобрили състоянието й, но за пълното й излекуване са необходими още серия от стимулации и операция. Според лекарите шансовете за пълното излекуване на Деси, която носи очила 22 диоптъра, са много големи. Тази година предстои финалната операция, която струва 20 000 лв.


◊ КОНЦЕРТЪТ

С желание и ентусиазъм в благотворителния концерт се включиха 11 индивидуални изпълнители от класовете на Антоанета Воденичарова, Олга Иванова, Мария Александрова, Диана Петкова, Петранка Антонова и Симеон Серафимов, както и камерни състави на Елка Недялкова, Ценка Тодорова и Борислав Иванов, камерен оркестър „Бревис” с диригент Пламен Марков, Детска вокална група „Песенчица” с диригент Диана Русева, акордеонен ансамбъл „Акордеомания” с ръководител Румен Тодоров, перкусионен ансамбъл „Акцент” – ръководител Симеон Серафимов и ученици от специалността „Народни танци” с ръководител Танушка Арабаджиева.

Инструменталисти, певци и танцьори ще подарят на Деси и на публиката своите изпълнения на творби от Йохан Кристиан Бах, Бричалди, Рахманинов, Пиацола, Светослав Лобошки, Парашкев Хаджиев, Веселин Стоянов, Панчо Владигеров, Красимир Кюркчийски, Добри Палиев, Петко Стайнов, както и обработки на Петър Крумов, Борислав Иванов и др.


Всички ние, участници в това благородно начинание знаем, че истинското милосърдие означава да даваш, без да очакваш да ти се върне. Това не е задължение. Това е личен избор и ние го направихме!

Автор: Августина Серафимова
11.03.2012 г. 22:38
Посетено: 1137
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/14291-blagotvoritelen-kontsert