Общество

Майки помагат на децата си

Благотворителен базар в Център-ателие „Николай Шмиргела”

◊ СЪБИТИЕТО

Благотворителен базар "Майки помагат на децата си"

21 и 22 май, събота и неделя, от 11 до 14 часа
Център-ателие „Николай Шмиргела”
    

◊ ИДЕЯТА

Създаването на един живот е най-висшият акт на творчество в природата. Отглеждането на детето е най-осъзнатият и отговорен творчески процес в семейството.
   
Когато майката сътворява в името на оцеляването на рожбата си - тогава чувствата и желанието за съвършенство са безгранични, а надеждата да бъде чута и подкрепена са огромни.
   
Майките, които участвуват в благотворителната разпродажба, не са художнички. Всяка има своята професия, която трудно може да упражнява, заради обратите на живота. Най-важното за тях е да осигурят средства за терапиите на децата си. Така, в неистовото си старание да подпомогнат рожбите си, майките неусетно се превърнаха в творци.
   
На базара ще можете да си купите кулинарни изкушения, малки кексчета, филцови купи и цветя, и вълна, и дантела, играчки от плат, възглавници с бродерия, картички. Ще имате възможност да си направите снимки, отново с цел да подпомогнете майките и децата в нужда.
   
Ангел, Атанас, Мирослав, Боби, Йоана, Буби, Мария, Лъчезар и Мартин са на възраст от 5 до 8 години, но всъщност мъдростта и обичта им са огромни, щом са успели да предизвикат майките си да творят...
   
По традиция, малките шмиргелчета, които всяка седмица посещават галерията, и тази година ще разпродават керамичните си работи в помощ на малката Иви, която е слънчицето в самотното ежедневие на майка си.
   
Всеки е добре дошъл на базара, дори с добрата си дума или петачето от сърце.
   

Не забравяйте - предайте нататък!

Автор:
Център-ателие „Николай Шмиргела”
Публикация:
16.05.2011 г. 14:56
Етикети:
Посетено:
1537
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/12415-mayki-pomagat-na-detsata-si