Общество

Междурегионални проекти и сътрудничество срещу финансовата и икономическата криза

Обединената мисловна мощ на България и Гърция в трансграничен граждански форум

Междурегионални проекти и сътрудничество срещу финансовата и икономическата криза


◊ СЪБИТИЕТО

2 април 2011 г. (събота ); 14.00 часa;
зала „Сесийна“ на Общинска администрация в Смолян

Информационните бюра на Европейския парламент в България и Гърция организират в гр. Смолян трансграничен граждански форум на тема „Междурегионални проекти и сътрудничество срещу финансовата и икономическата криза".

С участието на евродепутатите Ивайло Калфин и Владимир Уручев от България и Спирос Данелис от Гърция.

Форумът е открит за гражданите и медиите.


◊ ОРГАНИЗАЦИЯ

Събитието се организира с партньорството на Община Смолян и Асоциацията на общините от регион Ксанти, Гърция. Ще се преразглеждат редица въпроси от развитието на Родопите, регионалното сътрудничество и европейския бюджет, както и перспективата, която междурегионалните проекти предоставят на общините от двете страни на границата в борбата срещу финансовата и икономическата криза. Ще гостуват и множество представители на новоизбраните общински власти в Гърция.

За участие са поканени кметове и общински съветници на общини от граничните региони на България и Гърция, местни политически лидери, народни представители, представители на образователни институции, младежки, неправителствени и браншови организации, бизнесмени и граждани от двете страни на границата.

Преди началото на форума пред зала „Сесийна" в Общинската администрация на гр. Смолян ще бъде разположена изложба карикатури "България и Европа".


Автор:
Жасмина Гевезиева
Публикация:
02.04.2011 г. 08:43
Етикети:
Посетено:
1748
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/12071-mezhduregionalni-proekti-i-satrudnichestvo-sreshtu-finansovata-i-ikonomicheskata-kriza