Общество

Ден на отворените врати в Художествената гимназия и галерия "Дебют"

19 март - Ден на отворените врати

Ден на отворените врати в Художествената гимназия и галерия "Дебют"


◊ ПОКАНА

Обичаш ли да рисуваш? Или просто ти е интересно какво се случва зад вратите на училището за изящни изкуства?


Тогава заповядай на поредния ден на Отворените врати в Националното училище по изящни изкуства "Илия Петров".

На 19.03.2011 г. от 10:00 часа там ще те посрещнат, за да ти разкрият един пъстър и различен свят. Ще бъдеш посрещнат от ученици и преподаватели. Ще гледаш как те творят и как се случват нещата, преди някой да ги сложи в рамка. Ще разбереш как се работи в трите основни живописни техники.

Ще можеш да помогнеш в илюстрирането на детска книжка или да видиш какво точно представлява завладяващият свят на графиката. А в скулптурата ще наблюдаваш сръчните ръце на още неизвестни и млади творци, вероятно не по-големи от теб самия.

Ще можеш да се запознаеш с професиите, с които можеш да се захванеш, след като завършиш НУИИ. Освен това учениците от гимназията са приготвили още една прекрасна изненада – своята изложба. Но за нея няма да ти разказваме. Иди и я разгледай!

Ако те огрее творческо вдъхновение, ще можеш сам да покажеш на какво си способен! Всеки кандидат-гимназист ще има възможността за лична консултация с преподавател от училището.

За най-малките ще има и ръчно изработени подаръци от настоящите ученици. Ако не знаеш адреса – ето го: бул. "Васил Левски" № 62, часът 10.00.

И доведи всички приятели!!!

Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
15.03.2011 г. 16:26
Посетено:
2253
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/11883-den-na-otvorenite-vrati-v-hudozhestvenata-gimnaziya-i-galeriya-debyut