Общество

Студенти на НБУ събират средства за деца-таланти от дом "Асен Златаров"

Те имат талант и с нищо не за по-различни от нас

Студенти на НБУ събират средства за деца-таланти от дом "Асен Златаров"


◊ СЪБИТИЕТО

Студентите на Нов български университет започнаха реализация на мащабна дарителска кампания в подкрепа на детския дом „Асен Златаров”, гр. София. В продължение на две седмици доброволци събират играчки и дрехи за децата из коридорите на университета, а с подкрепата на БЧК се набират и парични дарения в специално поставени за целта кутии.

Средствата ще бъдат предадени по време на мащабния студентски спектакъл, част от кампанията - „Вечер на талантите на НБУ”.
В него участие ще вземат студенти от специалностите „Музика” и „Театър”. Студенти по моден дизайн ще представят ревю на свои изделия, които ще останат като подарък за всяко едно дете от дома. Именно малчуганите ще бъдат манекени в студентското ревю. В програмата ще се включат още: танци от MVJ Dance Studio – брейк, хип-хоп, модерен балет и специален танц от детската школа на студиото. Самодейци от читалище “Пробуда”, Горна Баня ще представят народни танци и обичаи, театрален етюд ще изнесат младежите от читалище “Виделина”, кв. Бояна.

Организаторите пазят в изненада останалите участници в грандиозното шоу, което ще се състои в Университетския театър на НБУ, на 19.01.2011 г. от 16:30 ч. Веднага след неговото приключване на търг ще бъдат представени картини на деца от дома.


◊ ПОВЕЧЕ
 
Кампанията се провежда под наслов "Те имат талант и с нищо не за по-различни от нас". Организаторите от Студентски съвет на НБУ, сдружение „Младежки глас”, Съюзът на сирийските студенти и студентски правен клуб „Темида” искат да покажат на обществеността чрез реализацията на кампанията, че благотворителност не се прави само по Коледа. Те са привлекли за каузата си подкрепата на Българския червен кръст и представители на бизнеса, сред които: AVON, Cacadu, myeurotravel.com, kolyo-ivanov.com и др.


Автор:
Христиан Даскалов, Председател на СС на НБУ
Публикация:
13.01.2011 г. 15:48
Етикети:
Посетено:
2017
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/18/news/11495-studenti-na-nbu-sabirat-sredstva-za-detsa-talanti-ot-dom-asen-zlatarov