Разни

Седми международен търг на GreenCat Gallery

За съвременно и модерно изкуство, редки книги и първи издания

Седми международен търг на GreenCat Gallery
Светлин Николаев. Скорпион


◊ СЪБИТИЕТО

На 22 февруари 2009 г. GreenCat Gallery организира своя седми международен търг за съвременно и модерно изкуство.

В търга ще присъства и превърналата се вече в традиционна секция, посветена на редки книги и първи издания, като първите здания на Виктор Юго, Александър Дюма, Сър Уолтър Скот, както и рядък екземпляр на "Часослов", около 1720 година, отпечатан в първата българска печатница на Яков Крайков.

• Огледът на произведенията ще се състои в Арена ди Сердика Резиденс Хотел в събота, 21 февруари 2009, от 10 до 18 часа, както и в неделя, 22 февруари 2009, от 10 до 14 часа.

Самият търг ще се проведе в неделя, 22 февруари, в Арена ди Сердика Резиденс Хотел, ул. "Будапеща" 2-4, София.



◊ ПОВЕЧЕ

Седмото издание на аукциона се концентрира повече над международни съвременни имена, отколкото върху модерното изкуство, представяйки велики съвременни творци като Валерио Адами, Николай Панайотов, Пиер Алешински, Петър Лазаров, Канако Мураками, Ивайло Савов, Соня Баутерс, Алисън Рийд, Аксел Дазелере, Светлин Николаев, Адалберт Ганс, Спартак Йорданов, Николай Тотев и много други.

Международните представители на модерното изкуство също ще намерят своето място в селекцията и творби на Франс Мазереел, Илия Петров и др., ще бъдат предложени за наддаване.

Подобно на всички големи европейски аукционни къщи, и този търг, както вече е обичайно, ще зачете традицията и ще предложи ниски начални цени, за някои от творбите започващи дори от 1, 5 или 10 евро.

Аукционът на GreenCat Gallery e свободно достъпен, организаторите не поставят входни такси, нито добавени данъци и допълнителни разходи. Цената, която ударът на аукционното чукче обозначи, е крайна.
Автор:
Надя Манева, GreenCat Gallery
Публикация:
20.02.2009 г. 18:42
Посетено:
2486
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/7338-sedmi-mezhdunaroden-targ-na-greencat-gallery