Разни

Интраком България и Алфа банк предлагат международни стипендии за български студенти

Поле за изява на младите

◊ СЪБИТИЕТО

Интраком България и Алфа Банк предлагат пълни стипендии на български студенти за обучение по магистърските програми на института Атински информационни технологии (AIT) в Гърция. 


◊ ПОВЕЧЕ

AIT е международно признат образователен и изследователски център, който работи в тясно сътрудничество с престижния американски университет за компютърни технологии „Карнеги Мелън“. Програмите на AIT имат за цел да запознаят студентите с последните постижения в областта на информационните технологии и телекомуникациите, както и с добрите управленски практики.

Предлагат се по две стипендии за всяка от програмите Master of Science degree:

. MSc за специалността „Информационни и телекомуникационни технологии“ (MSITT) с продължителност 12 месеца (стипендията покрива всички такси за обучение, разходи за настаняване и застраховки);
. MSc за специалността „Мениджмънт на бизнеса, иновациите и технологиите“ (MBIT) с продължителност 12 месеца (стипендията покрива всички такси за обучение и застраховки).

Срокът за кандидатстване и за двете програми е 5 септември 2008 г.

Кандидатите ще бъдат избирани на база на техните академични резултати, ниво на владеене на английски език, препоръки и мотивационно есе.  

За повече информация моля свържете се с г-ца Лара Барбър на тел. +30 210 668-2704 и на имейл: lbar@ait.gr, или посетете сайта на AIT – http://www.ait.gr.    


◊ ЗА AIT

Атински информационни технологии (AIT) е образователен и изследователски център с идеална цел, работещ в областта на информационните технологии, телекомуникациите, електрониката и технологичните иновации и мениджмънт.

AIT е основан през 2002 г. от Интраком груп, за да подпомага и  насърчава развитието на науката и иновациите.  AIT е независима организация, чиито програми и дейности се определят от международни академични и изследователски критерии. Академичен съвет от международно признати учени определя идентичността на AIT, подпомаган от силен преподавателски състав. От основаването си AIT не престава да се развива и да обогатява своето портфолио от академични програми, изследователски дейности и образователни курсове и днес е един от водещите образователни центрове в региона.

AIT работи в партньорство с различни световноизвестни университети, сред които американските Carnegie Mellon и Harvard и университета Aalborg в Дания. AIT предлага учебни курсове и стипендии на повече от 250 студенти от над 20 страни и осигурява над 90% възможност за намиране на подходяща работа след завършване.
Автор:
Публикация:
17.07.2008 г. 10:26
Посетено:
2522
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/6253-intrakom-balgariya-i-alfa-bank-predlagat-mezhdunarodni-stipendii-za-balgarski-studenti