Разни

Русенско дуо направи ледена стая в Швеция

Организаторите оценяват оригиналните решения на Лили Поборникова и Виктор Царски

Русенско дуо направи ледена стая в Швеция
Автор на снимката: Лили Поборникова


◊ СЪБИТИЕТО

Двамата русенски творци Лили Поборникова и Виктор Царски изпратиха 2007 година с дръзки изяви в света на изкуството. За втори пореден път през целия месец декември те участваха в изграждането на Ледения хотел в северна Швеция.

Организаторите одобряват идейните проекти на творците, като оценяват оригиналните им решения и доколко могат да се приложат в реалността.


◊ ПОВЕЧЕ

Водата е любимата тема на творческия тандем от Русе. Тя е пресъздадена в една от чудноватите й форми в стените на хотела. Този път водната стихия е показана като вълна, отвеждаща госта в малкото приказно царство. Част от застиналото й движение творците са постигнали чрез допълнително количество сняг, което им било доставено на работната площадка. Решението на дръзките автори е да внушат не само релаксиращото въздействие на водата, но и другото качество – да отвежда всеки гост до желаното място.

В изграждането на хотелските стаи са участвали и скулптори от Швеция, Русия, Япония, Норвегия, Англия, Холандия, Ирландия, САЩ, Франция. Всяко едно от помещенията в артистичната сграда е със съответно име и неповторима атмосфера. Домакините определят събитието като форум, който успява да събере архитекти и творци на едно място. Участниците успешно се изявяли и като дизайнери на вътрешния интериор в ледения хотел.

Творческият тандем е успял да усети и удоволствието да се преспи в собствено направената ледена стая. За Лили Поборникова остава вълнуващо преживяването и да посрещне за втори път рождения си ден във фамозния хотел.
Автор: Лилия Рачева
15.01.2008 г. 12:17
Посетено: 2252
Етикети: Швеция
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/5176-rusensko-duo-napravi-ledena-staya-v-shvetsiya