Разни

Нова библиотека отвори врати

“Работилница за граждански инициативи” - инвестиция в социално отговорни общности

◊ СЪБИТИЕТО

По случай деня на Народните Будители
нова библиотека се откри в село Вълчедръм


На 31 октомври 2007 в гимназия “Димитър Маринов” в с. Вълчедръм, обл. Монтана официално беше честван Денят на народните Будители.

На място беше открита библиотека на училището, благодарение на проект, реализиран от училищното настоятелство и финансиран от фондация “Работилница за граждански инициативи” чрез фонд “Библиотеки за българските училища” на Първа инвестиционна банка.
Банката стартира новата си благотворителна инициатива тази година като инвестиция в развитието на българското образование.

В библиотеката в момента има над 4000 книги и учебни помагала. Учителите по литература и английски език споделиха, че с новата библиотека ще бъдат по-спокойни за подготовката на учениците си.

По време на тържеството в училището гражданите и гостите на Вълчедръм се насладиха на концерта на ученици от трите училища, както и на изпълнения на самодейния хор към читалище “Рало”.

Впечатляваща е сбирката в местния етнографски музей, чиито експонати са събирани от местни родолюбци.Автор: Красимира Величкова
01.11.2007 г. 22:07
Посетено: 1641
Етикети: библиотека
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/4770-nova-biblioteka-otvori-vrati