Разни

Моят любим филм

Какво е модата?

◊ СЪБИТИЕТО

Ревю на завършващите студенти–бакалаври от класа на Мариела Гемишева

На 29 май 2007 (сряда) от 20 ч.
в Софийска градска галерия


◊ ПРОЕКТЪТ

Не стига, че мода, но сега пък и кино! - Или обратното! Темата „Моят любим филм” – едновременно непременно (Мy) индивидуална и супер обща (favourite movie) – е това, което изкушава и обединява студентите – бакалаври от специалност мода.

Да се намери опорна точка на собствената креативност в хиперболизирането на комерсиалността, не е лека задача. Две от най-мощните културни индустрии в съвременния свят, произвеждащи повечето от образите, моделите и мечтите ни, са предизвикателството, пред което студентите се изправят като бъдещи участници в тези процеси и като творци на странните логики, които ги управляват.

Какво е модата, ако не свят на непредвидими ускорения, блясък, мечта по съвършенство, илюзия, предпочитания, имидж, стил, власт, тънко острие на преговори, начин на себезащита и/или себеизява, пари...

И процес – от лична хрумка, през осмисляне на идея, създаване на образ, изграждане на технология, работа, детайли, събиране на екип, построяване на сцена за презентация, пазар.

Резултатът от този процес, като резултат от обучението „по мода”, ще бъде представен в Софийска градска галерия. Която отново ще даде покрив на младите, отправяйки едно доста важно послание за образованието по изкуства в България – то трябва да работи с публиката и да представя продуктите публично!

Заповядайте!

• Проектът е финансиран от Фонд за подкрепа на дебютни проекти.

Автор:
СГХГ
Публикация:
28.05.2007 г. 18:55
Етикети:
Посетено:
2062
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/4041-moyat-lyubim-film