Разни

„Великденски чудеса” за бургаските таланти

Инициатива "Обичам Бургас"

„Великденски чудеса” за бургаските таланти


◊ СЪБИТИЕТО

Нестандартно боядисване на яйца организира бизнесменът Ваклин Стойновски по повод големия християнски празник Великден.

Инициативата „Великденски чудеса” се проведе на традиционния за боядисване на яйца ден – Велики четвъртък и предостави на талантливите деца на Бургас едно незабравимо изживяване. Те изрисуваха едно необикновено голямо великденско яйце. В боядисването се включиха децата от детско рисувателно студио „Дарование”.

Събитието се проведе от 16.00 часа в зимната градина на кафе-бар „Натали”, където за малчуганите бе организиран малък празник. Освен яйце-гигант, за тях бяха подготвени още много изненади. Балони и шоколадови яйца имаше за всички присъстващи, а даровитите художници получиха по комплект пастели, с които да продължават да творят, и една много вкусна торта.


◊ ПОВЕЧЕ

„Този светъл християнски празник е още един повод да подкрепим и насърчим талантливите бургаски деца. За тях това яйце беше едно нетрадиционно поле за изява и те бяха наистина ентусиазирани. За мен беше удоволствие да наблюдавам как трескаво рисуваха”, каза г-н Стойновски.

Събитието „Великденски чудеса” е част от дългосрочната инициатива „Обичам Бургас”, също организирана от Ваклин Стойновски.
Автор: Мира Велчева
06.04.2007 г. 15:10
Посетено: 1062
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/3774-velikdenski-chudesa-za-burgaskite-talanti