Разни

Нели Митева. Артистична мода

Изкуството да моделираш себе си

Нели Митева. Артистична мода
Снимка на Дебора Смит от балетния ансамбъл на Държавен театър Касел, Германия - с рокля на Нели Митева


◊ СЪБИТИЕТО

Ново пространство за артистична мода бе открито в София, в къща от 30-те години. Отскоро дизайнерката Нели Митева приема по договорка в своето ателие и шоурум девойки и жени, желаещи да изберат дреха, съобразена с последните модни тенденции и с тяхното излъчване и характерност.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЗАЙНЕРКАТА

Нели Митева е завършила специалност “Моден дизайн” във Висшия специализиран институт в Трир, Германия. Работи като дизайнер на собствени и съвместни колекции, автор на костюми за пърформанси, театрални и танцови представления, консултант по дизайн, преподавател и журналист на свободна практика.

Измежду наградите, спечелени на международни конкурси, са отличието “Новаторски дизайн” на Министерството на икономиката на Северен Райн-Вестфалия, класирането й за Финала на GRAND PRIX INTERNATIONAL FASHION DESIGN BERLIN 2003 и др.

През 2004 е съосновател на Бbrain Сstore Пproject – склад за креативни концепти.

Инициира създаването на „ИВАН АСЕН 22” като дизайнерско ателие и шоуруум, както и място за срещи, обмен и представяне на съвременни артисти и дизайнери.

За Нели Митева модата, съвместно с другите съвременни изкуства, изразява духа на времето. Дрехата – от закачката и размисъла за емоционалния заряд на спомените в колекцията „Watsch your Back

с акценти в гърба, през лекотата и свежестта на плетивата с предизвикателната “изпусната бримка” до финеса на облеклата за абитуриентки и роклите за важни поводи - е доказателство за изкуството чрез облеклото да моделираш личния си имидж. Да се впишеш със своята неповторимост във времето, в което живееш.  


◊ ЗА КОНТАКТИ

Нели Митева
Тел.: 0888/399 506
Имейл: neli.mitewa@gmail.com
Автор:
Публикация:
04.04.2007 г. 13:00
Етикети:
Посетено:
1639
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/3767-neli-miteva-artistichna-moda