Разни

Нов български университет с книжарница и галерия в центъра на София

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ е новото място за литература и изкуство на НБУ

Нов български университет с книжарница и галерия в центъра на София

 

◊ КНИЖАРНИЦА И ГАЛЕРИЯ "НБУ В ЦЕНТЪРа"

Книжарница и галерия „НБУ В ЦЕНТЪРа“ е новото място за литература и изкуство на Нов български университет.
 
„НБУ В ЦЕНТЪРа“ ще популяризира издателската дейност на Университета, работата на студентите и преподавателите от програмите по изкуства и ще е пресечната точка между бъдещите кандидат-студенти и консултантите на НБУ.
 
В новия център, на улица „Г. С. Раковски“ 191 Б, ще се организират премиери на книги и срещи с техните автори, дискусии, изложби, ще се представят възможностите за обучение в Нов български университет.
 
„Вярвам, че това ще бъде мястото, където ще се срещат писатели, читатели, изследователи, студенти и граждани. И това ще бъдат едни осмислени всекидневни празници на книгата и на духа“, сподели при официалното откриване на новото пространство Ректорът на НБУ проф. дн Пламен Дойнов.
 
В „НБУ В ЦЕНТЪРа“ ще се продават монографии и научна литература, учебници и помагала, преводи на класически автори, албуми, създадени от Издателството на НБУ.
 
„Четенето, разбирането на книгата са част от човешката магия. Това място е замислено като мъничка част от магьосничеството. И това става, благодарение на факта, че НБУ може да прави такива места. „Островът на съкровищата“ съществува и той е в Нов български университет“, каза при откриването проф. д-р Веселин Методиев - Председател на Настоятелството на Нов български университет.
 
В новата книжарница и галерия почитателите на визуалните изкуства ще могат да се запознаят с работата на талантливите студенти от департаментите "Изящни изкуства" и "Дизайн" и да закупят техни произведения, изработени по време на обучението им. Уникални творби от живописта, графиката, скулптурата, керамиката, стъклото, дизайна и сценографията ще намерят своето място в новия Център.
 
„НБУ В ЦЕНТЪРа“ ще приюти театрални спектакли, пърформанси, камерни концерти и танцови представления на департаментите „Театър“, „Музика“, „Кино, реклама и шоубизнес“ и други.
 
Очаквайте събитията ни!
 
 
 
Автор:
НБУ
Публикация:
28.06.2021 г. 16:36
Посетено:
2865
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/33029-nov-balgarski-universitet-s-knizharnitsa-i-galeriya-v-tsentara-na-sofiya