Разни

Русенски творци правят стая в ледения хотел в Швеция

Предизвикателствата в изкуството

Русенски творци правят стая в ледения хотел в Швеция
На снимката: Лили Поборникова в акция


◊ СЪБИТИЕТО

Лили Поборникова и Виктор Царски участват в строежа на Ледения хотел в северната част на Швеция. Проектът на двамата автори за ледената стая бе одобрен още през лятото от компетентно жури в Швеция. Най-големият парадокс за тях е, че стаята, която те правят и трябва да е готова на 20 декември, предварително е била резервирана. 


◊ ПОВЕЧЕ

Идейното решение на българските скулптори е украсата по стените да е падащи капки дъжд в концентрични кръгове, които внушават спокойствието и тишината или пък другата възможност - да се мечтае и релаксира.

В ледения замък има още 21 стаи, които се строят от другите участници, представители на Швеция, Италия, Франция, Холандия, Русия, САЩ.

Размерите на българската хотелска стая са: 7,10 метра дължина, 4,50 широчина и 3,50 височина. Удоволствието да се преспи в ледена стая е 600 евро на вечер. Като дръзналите да си позволят този необичаен лукс получават еленова кожа за постелка и спални чували. Посетителите могат да ползват всички ледени предложения за развлечение - да пийнат в ледения бар, да посетят църквата, както и да разглеждат през деня останалите стаи в приказния дворец.

Едва през месец април атрактивният хотел “затваря врати”, защото снегът започва да се топи.
Автор:
Лилия Рачева
Публикация:
17.12.2006 г. 19:07
Посетено:
1075
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/3229-rusenski-tvortsi-pravyat-staya-v-ledeniya-hotel-v-shvetsiya