Разни

Представително модно дефиле в Хилтън - София

Българската мода в Европа

Представително модно дефиле в Хилтън - София


◊ СЪБИТИЕТО

На 1 декември 2006 г. български топмодели, мис и телевизионни звезди ще дефилират в Хилтън - София.


◊ ПОВЕЧЕ

В аристократичната сграда на бул. “Евлоги Георгиев” № 169 в София (бившия дом на българо-руската дружба), където се помещава международният офис на Националната камара за мода на Република България, се проведе Национален кастинг на модели за предстоящото представително модно дефиле на българската мода.  

Над 100 модела на 4-те от общо 8 модни агенции, членове на модната организация, участваха в избора. Хай Левъл, Ексграунд, Ню Вижън и БГ Моделс определено затрудниха 5-членното дизайнерско жури да избере измежду всички 25-те девойки за представяне лицето на българската мода пред Европа.

Добрата фешън походка, перфектно телосложение, височина над 1,75 м и излъчване бяха изискванията на журито, съставено от Фани Пападополу, Кристина Денчева, Александра Милушева - “Астелла Ателие”, Мария Инджова - “Франц Мари” и Моден салон “Лита”.

Мис Пловдив, Мис Благоевград, Мис България-Вселена са част от моделите, които ще дефилират на специално изградената сцена във фоайето на най-луксозния хотел Хилтън в София на 1 декември. Сред тях е и топмоделът на Ексграунд Екатерина Дюлгерова, която още от премиерата на Национална камара за мода в Резиденция Лозенец през септември 2004 впечатли дизайнерите. Участват също с красиво лице и визия Тв звездата моделът Ваня Богатинова от Хай Левъл и още 10 от топмоделите, дефилирали на парижки подиум по време на премиерата на модната организация в ателието на Пабло Пикасо през юни 2005 във Франция.

Предстоящото дефиле в Хилтън - София е част от събитията, с които се дава старт на тържествата, отбелязващи членството на България в Европейския Съюз.

Хореографията е дело на Петър Генадиев, собственик на Агенция Хай Левъл, по специално написаната авторска фешън музика на българския композитор Стоиц Гадев.

• С подкрепата на Германското дружество за техническо сътрудничество (GTZ) към Федералното Министерство за икономическо развитие на Германия.
Автор:
Публикация:
28.11.2006 г. 14:34
Етикети:
Посетено:
1056
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/3111-predstavitelno-modno-defile-v-hiltan-sofiya