Разни

Музикалният театър започва ремонт, докато трае забраната за спектакли

Театърът призовава публиката да прояви разбиране и да има търпение

Музикалният театър започва ремонт, докато трае забраната за спектакли

 

◊ МУЗИКАЛНИЯТ ТЕАТЪР ЗАПОЧВА РЕМОНТ

В Музикалния театър от тази седмица спират и репетициите. През последните месеци усилено се репетираше най-новата премиера, планирана за началото на април - оперетата на Калман „Принцесата на цирка". В нея ще има професионални акробати и спиращи дъха циркови атракциони, изпълнени от артистите. Най-вероятно премиерата ще бъде изтеглена за края на април.

От Музикалния театър апелират зрителите да не бързат да връщат билетите си на касата на театъра, а да изчакат, докато бъде обявена актуализираната програма. „Призоваваме публиката за търпение и за разбиране" – апелира директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова. „Нито един зрител няма да бъда ощетен и всеки предварително закупен билет ще може да бъде презаверен за нова дата на спектакъла."

Междувременно, докато трае забраната за културни събития на закрито, театърът започва  отдавна планиран ремонт. Средствата за него са отпуснати от Комисията за бедствия и аварии. Още тази седмица в оперетата влиза фирма–изпълнител, която трябва да започне отводняване на основите на сградата. Ремонтът е спасителен за Музикалния театър, който е един от националните културни институти в страната.

 „Не може да няма загуби за театъра, но ние имаме един много добър резерв от миналата година, който ни дава спокойствие и увереност, че като институт с един от най-добрите финансови показатели за миналата година – ще можем да се справим и в тази ситуация. Но за нас на първо и най-важно място е здравето на хората" – заяви още директорът на театъра Марияна Арсенова.

Тази неделя Музикалният театър трябваше да върне публиката, която беше изкупила целия салон за най-касовия и зрелищен мюзикъл на родна сцена - „Фантомът на операта". Оставащите шест представления трябваше да бъдат изиграни до края на седмицата. Засега от театъра няма да развалят тежката метална конструкция за сцената на Фантома. Предвижда се - щом падне забраната за културни събития на закрито – оставащите спектакли на „Фантомът на операта", голяма част от които вече са разпродадени, да се срещнат с очакващата ги публика. 

 

Автор:
Национален музикален театър
Публикация:
09.03.2020 г. 17:24
Етикети:
Национален музикален театър
забрана за културни събития на закрито
ремонт
Посетено:
1204
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/31025-muzikalniyat-teatar-zapochva-remont-dokato-trae-zabranata-za-spektakli