Разни

София Филм Фест и София Мийтингс се отлагат за по-късен период

Причината е решението за забрана на културните и масовите мероприятия

София Филм Фест и София Мийтингс се отлагат за по-късен период

 

◊ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НЯМА ДА СЕ ПРОВЕДЕ ПРЕЗ МАРТ

Откриването и провеждането на 24-тия София филм фест и 17-тия София мийтингс няма да се случат през март 2020, както бе предвидено. Събитията се отлагат за период, в който културните и спортните събития в затворени помещения ще могат да се осъществят. Това съобщиха организаторите от “Арт фест”. Решението е във връзка с мерките, които правителството на България взе с оглед предотвратяване разпространението на коронавирус COVID-19. След първите открити случаи на коронавирус у нас правителството забрани провеждането на културни и масови мероприятия у нас.

София филм фест трябваше да бъде открит на 12 март и да продължи до края на месеца.

“Уверяваме ви, че ви чака изключителен фестивал. Ще е „когато му дойде времето“. Но то нали е „наше“! Ще дойде! И вие, приятели на киното, навреме ще научите за това”, споделят от “Арт Фест”.

Съобщението до медиите за отлагането на София филм фест завършва с един киномански музикален поздрав:

"За да поддържаме висок дух и приемаме нещата такива, каквито са, но в същото време и да полагаме грижата да бъдем отговорни и цивилизовани жители на София, България, Европа и планетата Земя, ви поздравяваме с усмивка с песента „Always Look on the Bright Side of Life“ от филма на великия приятел на нашия фестивал и България Тери Джоунс - „Животът на Брайън според Монти Пайтън“.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
09.03.2020 г. 17:00
Посетено:
1159
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/31022-sofiya-film-fest-i-sofiya-miytings-se-otlagat-za-po-kasen-period