Разни

Национална дизайнерска борса

Форум на българската мода

Национална дизайнерска борса


◊ СЪБИТИЕТО

В къща-музей “Аполония” в Старинен Пловдив се проведе Второто издание на Националната дизайнерска борса.

• Организатори:
. Националната камара за мода на Република България, . Списание за моден дизайн http://www.nadinstyle.com

• С подкрепата на vivatel


◊ ПОВЕЧЕ

Второто издание на модната среща се радва на изключителна популярност. В сравнение с Първата -  Националната дизайнерска борса от преди две години, този път със свои идейни проекти взеха участие три пъти повече дизайнери, моделиери, конструктори и технолози.

Борсата дава шанс на търсещи работа в модния бизнес да намерят своя работодател чрез директна среща с него. Модни къщи като “Денил”, “Геяна”, “Родина – Попово”, “Родопи-М91” и други, имаха възможност да изберат и дадат шанс за развитие на младите дизайнери.

Официалното откриване бе придружено от Fashion Matinee на чаша кафе и представяне на модните тенденции за следващия сезон. В заключителния ден на съпътстващото мероприятие Fashion Brunch имаше коктейли, жива музика и мода. За творческата атмосфера допринесоха дуо “Алегро” и модното дефиле на уникалните етномодели, представени в колекцията на младата дизайнерка Иванка Михайлова, победителка на Третия национален конкурс “Изгряваща мода / Fashion Rise”. В края на този месец тя ще представи България на деветата по сила в света Седмица на модата “Sarajevo Fashion Week”.


◊ ОТ ИЗКУСТВОТО НА МОДАТА КЪМ ...ИЗКУСТВОТО

С първите чуждестранни участия на немската фирма “BTB Bulgaria” като посетител, и младия дизайнер Антоан Мендоса от Колумбия като изложител, vivatel и Националната камара за мода – България обявиха последващото развитие на Дизайнерската борса като международна. Идеята е тя да прерасне и в среща на меценати, подкрепящи не само изкуството мода, а и изкуството като цяло.
Автор:
Публикация:
14.11.2006 г. 17:15
Посетено:
1034
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/3037-natsionalna-dizaynerska-borsa