Разни

Нов фотографски център отвори врати във Варна

Ново пространство за култура

Нов фотографски център отвори врати във Варна


След 4 години и над 130 души, завършили успешно курса по фотография, 7 самостоятелни и групови изложби на курсисти, Сдружение за култура „Морско синьо“ успя да сбъдне една своя мечта: да създаде свой фотографски център!

Новото уютно пространство, състоящо се от две нива, се намира на улица „Иван Аксаков” 39, непосредствено до сградата на Медицинския университет.

В него, както и досега, в търсене на нови таланти ще се провеждат курсове по фотография, уъркшопове в различни жанрове, обучения по обработващи програми. Всичко това се случва под ръководството на професионалния фотограф Радостина Вълчанова.

Центърът ще разшири дейността си чрез гостуване на външни лектори и презентации на фотографска техника.

Новото пространство дава възможност за организиране на фотоизложби на български и чуждестранни автори. В момента във Варна няма галерия, която да е сериозно ориентирана към експониране на на фотографско изкуство. 

Идеята на "Морско синьо" е да създаде място, в което всички влюбени в това прекрасно изкуство да намерят поле за изява, развитие, да контактуват с хора с подобни интереси и най-вече - да изразяват себе си чрез фотографията.

Защото, както е казал един от великите фотографи Ансел Адамс - „Не правим снимката просто с фотоапарата, влагаме в нея и книгите, които сме чели, филмите, които сме гледали, музиката, която сме слушали, хората, които сме обичали.“


Автор: Сдружение за култура „Морско синьо“
07.09.2014 г. 17:55
Посетено: 1182
Етикети: Варна, Сдружение за култура Морско синьо, фотографски център
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/19776-nov-fotografski-tsentar-otvori-vrati-vav-varna