Разни

Росен Миланов стана Артистичен директор на Център "Ман"

Заслужено признание за младия диригент

Росен Миланов стана Артистичен директор на Център "Ман"


◊ СЪБИТИЕТО

Росен Миланов - Главният диригент на Симфоничния оркестър на Българската национално радио, стана Артистичен директор на сезона на Филаделфийския оркестър в Центъра за сценични изкуства “Ман”


◊ ПОВЕЧЕ

Маестро Росен Миланов ще представи на 24 март в Столичната зала “България” концерта от “Златния цикъл на симфониците”, озаглавен “Рапсодия”. В програмата са включени 2 творби от Дворжак: Симфония № 5 и Романс за цигулка. Солист ще бъде изключителната българска цигуларка Ваня Миланова, която ще изпълни премиерно и Рапсодия за цигулка от Мирослав Данев.

Росен Миланов, който е главен диригент на Радиооркестъра от 2003 г., само преди дни получи още едно признание за таланта си. Той бе назначен за Артистичен директор на Филаделфийския симфоничен оркестър в Центъра за сценични изкуства “Ман”. Маестро Миланов е асистент-диригент на оркестъра от 2000 г., а през 2004 г. става негов втори диригент. Цикълът от летни концерти на оркестъра в Центъра “Ман” е първият под неговото артистично ръководство и той ще дирижира 6 от всичките 15 концерта. Този цикъл чества музиката на Бетовен – тема на абонаментния сезон на оркестъра за 2005-2006 г., а следващият сезон е фокусиран върху Моцарт и Шостакович.


◊ ДРУГИТЕ ЗА РОСЕН МИЛАНОВ

“Аз съм изключително доволен, че Росен Миланов е назначен за Артистичен Директор на Филаделфийския оркестър в Центъра за сценични изкуства “Ман” - казва Музикалния директор на Оркестъра Кристоф Ехенбах. “Росен има артистичната далновидност, необходима за летния и зимен сезон в “Ман”, също така той има силна връзка с публиката. Това назначение е важна следваща стъпка за Росен, който вече е постигнал много в своята кариера и за когото аз предричам едно прекрасно бъдеще.”

“Възхитен съм от назначението на Росен и с нетърпение очакваме да видим как ще приложи своите виждания”, казва Президентът и Изпълнителен директор на Центъра “Ман”, Питър Лейн. “Росен е обичан от нашите спонсори и вярваме, че той ще допринесе за увеличаването на нашата публика в бъдеще. Неговата завладяваща личност и талант го правят ценен за сезона на Оркестъра в “Ман”.”


◊ ЗА ЦЕНТЪРА ЗА СЦЕНИЧНИ ИЗКУСТВА "МАН"

Центърът за Сценични Изкуства “Ман”, който се намира в парка Феърмаунт, Филаделфия празнува своята 30-годишнина през 2006 г. Центърът е отворен под името “Робин Худ Дел Уест” през 1976 г. и става дом за летния цикъл на Филаделфийският оркестър. През 1978 г. е преименуван на “Ман”, в чест на Фредерик Р. Ман (1903-1987) - жител на щата и бизнесмен, чиято подкрепа на летните концерти във парка Феърмаунт продължава повече от половин век.

Летният цикъл на оркестъра в центъра “Ман” се състои от 15 концерта, от 20 юни до 20 юли.
Автор:
Д. Гълова
Публикация:
22.03.2006 г. 12:15
Етикети:
Посетено:
1295
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/17/news/1953-rosen-milanov-stana-artistichen-direktor-na-tsentar-man