Музика

Два камерни концерта във Варна, посветени на 24 май

Премиерно изпълнение на литургията „Свети Йоан Златоуст” от Чайковски

Два камерни концерта във Варна, посветени на 24 май


◊ СЪБИТИЕТО

Денят на славянската писменост и българската култура 24 май ще бъде отбелязан с два камерни концерта в Градската художествена галерия на 20 май от 19.00 ч. и на 22 май от 18.00 ч. Входът и за двете културни събития е свободен.

 

◊ КОНЦЕРТИТЕ

По повод отличаването на смесен хор и камерен оркестър „Проект Музика” с престижната награда „Варна” за тази година, музикалната формация поднася своята благодарност към варненската публика и Община Варна с концерт на 20 май (четвъртък) от 19.00 ч. в Градската художествена галерия. Концертът на смесен хор „Проект музика” с диригент Валентин Кубратов и хормайстор Димитър Фурнаджиев, се провежда в рамките на Майския салон на изкуствата, под покровителството на Варненския и Великопреславски митрополит, Д-р Кирил. Програмата включва премиерно изпълнение за Варна на знаковата за православната музикална култура литургия на П. И. Чайковски „Свети Йоан Златоуст”.

Също в ГХГ, струнният квартет „Аrte” ще представи в концерта си на 22 май (събота) от 18.00 ч., произведения на френската и испанска музика от XIX и XX век. Изявата, която отново се осъществява със съдействието на Община Варна, е със специалното участие на Даниела Димова – сопран и Димитър Фурнаджиев - пиано.

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
18.05.2010 г. 21:57
Етикети:
Посетено:
952
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/9995-dva-kamerni-kontserta-vav-varna-posveteni-na-24-may