Музика

Tango d'Amor

Вечер, посветена на страстното аржентинско танго

◊ СЪБИТИЕТО

На 26 април в "Чайната" (София, ул. "Бенковски" 11) от 20.30 часа, Tango d'Amor (Белчо Христов - акордеон и Влади Михайлов - виола) ще представи за вас някои от най-популярните танга и милонги.

Събитието е отворено за хората, които слушат, танцуват аржентинско танго и намират място за комуникация чрез езика на танца.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ДУО "TANGO D'AMOR"

Белчо Христов (акордеон) е живата легенда на българските акордеонисти. 16-годишен печели най-големите за времето си наши и чужди конкурси, изнася първият самостоятелен концерт на акордеон в България. Завършва Българската държавна консерватория и дълги години е оркестрант в Софийската филхармония и във Фестивалния оркестър към НДК. Като акордеонист акомпанира и записва с едни от най-големите ни музиканти - Николай Гяуров, Румен Дойков и др. Като солист гастролира по света, участва в различни събития от културния живот у нас, записва за наши и чужди филмови продукции.

Влади Михайлов свири на виола, контрабас и баскитара. Завършва Държавната музикална академия, има магистърска степен по музика от Софийския университет. Многократно участва в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев, организирани от Нов български университет. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти - Милчо Левиев, Джеси Брок (САЩ), Ваня Костова и др.

В началото на 2010 година Влади Михайлов и Белчо Христов наричат инструменталното си дуо "Tango d'Amor" и стават част от проекта "Tango and Pepper" - http://www.tangoandpepper.com
Автор:
Tango & Pepper Studio
Публикация:
25.04.2010 г. 12:58
Етикети:
Посетено:
1394
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/9787-tango-d-amor