Музика

Великденски благотворителен концерт "Да възкресим Пловдивската опера"

Бизнесът и изкуството си подават ръка

Великденски благотворителен концерт "Да възкресим Пловдивската опера"


◊ СЪБИТИЕТО

Под надслов „Да възкресим Пловдивската опера” Бизнес експертният съвет - Пловдив организира благотворителен концерт в подкрепа на ОФД Пловдив.

Концертът ще се състои на 5 април, от 17.00 часа на сцената на Концертна зала.

Участват Калуди Калудов, Елена Чавдарова-Иса, Иван Кабамитов и Ана Дитри. Руслан Мъйнов е специален гост на концерта. Пред пловдивската публика той ще се изяви и в едно не толкова познато амплоа – на оперен изпълнител. Съпровод на пиано Росица Димова.

В програмата на концерта са включени популярни оперни арии и дуети от великите класици Верди, Пучини, Леонкавало, Маскани. И разбира се – любимите на всички италиански канцонети в изпълнение на Калуди Калудов.


◊ ПОВЕЧЕ

Събраните средства този път ще подпомогнат мащабните проекти на ОФД Пловдив, включени в програмата на Международния музикален фестивал Античен театър Пловдив' 2010 (24 май - 8 юли).

Към инициативата на Бизнес експертния съвет - Пловдив се присъединява и Фондация „Огънят на Орфей” – организатор на серията благотворителни концерти, проведени през есента и зимата в полза на ОФД Пловдив. Припомняме, че благодарение на събраните средства бяха закупени две нови шевни машини и професионална гладачна система - с маса и парна ютия.

Директорът на ОФД Пловдив Калуди Калудов споделя: „В Пловдив намирам безценни приятели и съмишленици и съм окуражен, че заедно наистина ще „възкресим” Пловдивската опера. Специално искам да благодаря на г-н Любозар Фратев – заместник-председател на Бизнес експертния съвет - Пловдив, който е основен вдъхновител и кръстник на Великденския благотворителен концерт. Когато бизнесът и изкуството си подават ръка, това означава, че вече се мисли и действа на много високо ниво. Ниво, в което има място и за духовност. Ние можем взаимно да се радваме на своите постижения, да се подкрепяме и да подобрим условията на живот в нашия град. Защото успешният бизнес не може да съществува без своите клиенти, както и изкуството без своята публика. Така че имаме и много общи цели, а те са обединени от идеята да предлагаме високо качество, за да спечелим наистина доверието на хората. А артистите са за това – те винаги са били посланици на красотата, от която никой не би се лишил...”


Билети за Великденския благотворителен концерт „Да възкресим Пловдивската опера” могат да се закупят от касата на Концертна зала, площад „Централен” №1. Цени на билетите 5, 10, 15 и 20 лева.


Автор:
Сийка Лапачка, РА "Арис"
Публикация:
31.03.2010 г. 13:59
Посетено:
1625
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/9622-velikdenski-blagotvoritelen-kontsert-da-vazkresim-plovdivskata-opera