Музика

Джаз концерт "You Must Belive in Spring"

Live Zara Jazz 9 представя

◊ СЪБИТИЕТО

Live Zara Jazz 9 представя:

You Must Belive in Spring

. Мария Донева – поезия
. Марина Господинова – вокал
. Антони Дончев – пиано
. Венци Благоев – тромпет

23 март 2010 г., 19.30 ч.
Библиотека “Захарий Княжески” - Стара Загора


◊ КОНЦЕРТЪТ

Повярвай в Пролетта! Отвори вратите на Душата си и позволи Любовта да те изпълни! Внушението на предстоящия девети джаз концерт от поредицата LIVE ZARA JAZZ е ясно и недвусмислено. Директно. Като самия джаз. И като думите, написани специално, за да бъдат изпети.

За първи път в България точно старозагорската публика ще има честта да се наслади на този вълнуващ и красив експеримент – класически джаз с български текстове. Завладяващата поезия на Мария Донева звучи като вълшебно заклинание за пробуждане и изпълва по органичен начин едни от най-известните джаз стандарти. И не само ги изпълва. На български те зазвучават самостоятелно, политат, изтананикани от всеки, който ги е чул поне веднъж. В този пролетен полет се включва и топлият глас на една от най-добрите ни джаз вокалистки Марина Господинова, окрилен от магичното пиано на маестро Антони Дончев. А тромпетът... Тромпетът води напред, устремява музиката към висините. Или към душите!

За да се събудят.
За да повярват.
За да обикнат.

Малко преди концерта ще има безплатен майсторски клас за всеки, който се интересува от тайните на джаза и иска да се докосне до магията му. Уъркшопът отново ще даде възможност на всеки любител да се качи на сцената, където може да се включи в джаз импровизациите на музикантите, както и да им зададе своите въпроси. Началният час на станалия традиция майсторски клас е 18:00 ч.


• Събитието се организира от СНЦ "Зара Арт" и се осъществява с любезната подкрепа на Община Стара Загора, Библиотека "Захарий Княжески"

Специални благодарности на FORUM - hotel-restaurant

• Медийни партньори: "Програмата Стара Загора";
Музикалният портал; Радио
Стара Загора; Телевизия Стара Загора; DARIK radio
Автор:
Зара Арт
Публикация:
19.03.2010 г. 10:21
Посетено:
1410
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/9554-dzhaz-kontsert-you-must-belive-in-spring