Музика

Верди, Моцарт и Брамс ще прозвучат в концерт на Нов симфоничен оркестър

15 февруари 2010, 19.30 часа, Зала "България"

Верди, Моцарт и Брамс ще прозвучат в концерт на Нов симфоничен оркестър


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на Нов симфоничен оркестър

Диригент - Петко Димитров
Солист - Мария Пиa Де Карло - пиано (Италия)

В програмата:
. Дж. Верди - Увертюра от операта “Силата на съдбата”
. В. А. Моцарт - Концерт за пиано и оркестър № 20
. Й. Брамс - Симфония №2 


15 февруари 2010, понеделник, 19.30 часа, Зала “България"


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНЦЕРТА

След успешното си европейско турне през януари с рок операта “Ескалибур”, Нов симфоничен оркестър, под диригентството на Петко Димитров, ще се представи пред софийската публика с концерт на 15 февруари, понеделник, от 19.30 часа в Зала “България”. И този път програмата на концерта ще зарадва почитателите на оркестъра със своя стил и прецизен музикален подбор. Ще прозвучат увертюрата от операта “Силата на съдбата” на Джузепе Верди, един от “бисерите” в творчеството на В. А. Моцарт - концерт за пиано и оркестър № 20 и Симфония № 2 от Брамс.

Тази година музикалният сезон на Нов симфоничен оркестър е под почетния патронаж на Н. Пр. г-н Стефано Бенацо, посланик на Италия, който е един от най-големите приятели на оркестъра. Негова е и заслугата за участието като солист в концерта на пианистката Мария Пиа де Карло, която гостува за втори път в България в продължение на няколко месеца.

Мария Пиа де Карло е родена в град Форли, Северна Италия. Завършва специалност пиано в консерваторията в Болоня и майсторски клас в консерваторията в Парма, специализира при маестро Артуро Бенедети Микеланджели и маестро Гуидо Агости. Докато живее в Италия, тя преподава пиано в консерваторията в Модена от 1968 до 1974. През този период изнася концерти за две пиана във Форли, Болоня, а в Модена е солистка на Оркестра Филхармоника Дел’ Академика ди Болоня. От 1974 до 1986 Мария Пиа де Карло живее и концертира в тогавашната Федерална република Германия. Следва престоя й в Съединените щати, във Вашингтон, където изнася рецитали за две пиана съвместно с японката Реоко Таджика-Дреи. Изнася самостоятелни концерти и в други щати, сред които Мериленд, Вирджиния, Лос Анжелис. Мариа Пиа де Карло има издадени няколко компактдиска.

 
Всички почитатели на Нов симфоничен оркестър, които няма да имат възможност да посетят концерта, ще могат да видят неговото излъчване на живо по интернет телевизията http://www.live7.tv

Автор:
Нов симфоничен оркестър
Публикация:
11.02.2010 г. 17:25
Посетено:
2326
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/9339-verdi-motsart-i-brams-shte-prozvuchat-v-kontsert-na-nov-simfonichen-orkestar