Музика

Следващият балкански експеримент - Balkan Scientist (vol. 6) in DUB

Новото звуково приключение

Следващият балкански експеримент - Balkan Scientist (vol. 6) in DUB


◊ СЪБИТИЕТО

Global Vision Circle се впуска в ново музикално приключение - предстои следващият балкански експеримент - Balkan Scientist (vol. 6) in DUB

На 26 февруари 2010 в Парти Центъра на 4КМ.
Начало: 21:30, вход 10/12 лв.

Този път балканските ритми ще се смесят с плътното и дълбоко звучене на дъб музиката с помощта на гласа и перкусиите на Елица Тодорова, бас линиите, дъб основите и звуковите трансформации от пулта на диджей COOH (HMSU) или Иван Шопов от проекта Balkansky, фънки кавала на Костадин Генчев от група Булгара и други.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

След епичната Balkan Scientist Reunion Night експериментаторите от Глобал Вижън Съркъл с основание могат да се чувстват доволни и заредени с ентусиазъм за нови изследвания! Създадената от тях серия музикални събития Balkan Scientist набра скорост и е на път да се превърне в явление както в артистичен, така и в социо-културен план.

В серията досега станахме свидетели на 5 иновативни фюжън проекта, които само след две репетиции смесваха по необичаен и доста танцувален начин звуците на инструменти като българска гайда, австралийско диджериду, бразилско беримбао, ориенталска зурна, кларинет, бас китара, тромпет и тъпан, а в някои от експериментите виртуозните изпълнения на ромския цигулар Венци Такев, мощния глас на Янка Рупкина и бийт бокса на Скилъра, буквално взривяваха нагорещената публика.

Използвайки заряда от предишните издания на проекта и мотивирани от най-често задавания след последното събитие въпрос: “Кога ще бъде следващото такова парти?”, “учените” от Глобал Вижън Съркъл влизат в ново звуково приключение.

Очаквайте на 26 февруари в Парти Центъра на 4КМ  Balkan Scientist (vol. 6) in DUB, който ще провери как балканският ритъм може да се смеси с дълбоката и плътна вибрация на дъб музиката.

На експерименталната площадка на Balkan Scientist in DUB ще застанат заедно българската фурия Елица Тодорова (глас, перкусии и бръмбазък), фънки кавала на Костадин Генчев от група Булгара, тамбурата и китарата на Атеш Хан, диджеридуто на Хорхе и всичко това върху дъб основа с много бас, ехо, дилей и всякакви други ефекти от пулта на диджеите, сред които се откроява името на СООН от HMSU, познат на някои от проекта Balkansky или на други като художникът Иван Шопов. 

На 26 февруари залите на 4КМ ще станат арена и на други музикални експерименти, миксиращи дъб, джаз и балканска музика, както и вече традиционните за Balkan Scientist събития творчески оазиси, където може да дадете изява на креативността и фантазията си.


Автор:
Златина Толева, Global Vision Circle
Публикация:
07.02.2010 г. 17:53
Посетено:
1602
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/9317-sledvashtiyat-balkanski-eksperiment-balkan-scientist-vol-6-in-dub