Музика

Реге експлозия по случай 65-тия рожден ден на Боб Марли

5 и 6 февруари, София и Пловдив

Реге експлозия по случай 65-тия рожден ден на Боб Марли


◊ СЪБИТИЕТО

Стотици хиляди хора празнуват рождения ден на Боб Марли по цялата планета. София и Пловдив също ще бъдат част от общия празник на 5 и 6 февруари 2010.

Организаторите от Zionlionz Soundsystem заедно с момчетата от Roots Rocket и могъщите Soul Fire от Гърция ще превърнат Парти центъра на 4 КМ в София и клуб Лебовски в Пловдив в мощни излъчватели на позитивна вибрация. И няма как да бъде иначе, щом става дума за легендата Боб Марли – безспорно един от най-добрите композитори на всички времена и създател на песни-химни, посветени на единството, любовта, свободата и надеждата.


◊ ПОВЕЧЕ

Очаквайте на 5 февруари (петък) в Парти Центъра на 4 КМ и на 6 февруари (събота) в пловдивския клуб Лебовски ударна доза мелодичен звук с плътен бас и позитивно послание. Диджеите от Zionlionz Soundsystem обещават уникални версии и много ремикси на великите песни на Марли, а специалните гости на вечерта Soul Fire окончателно ще разпалят искрата в сърцата и телата на реге феновете.

Едни от първите посланици на раста културата в своята родина, Soul Fire остават и до ден-днешен най-влиятелната roots реге формация на Гърция. Създадени в началото на 90-те години на миналия век, групата притежава свой органичен звук, удивително зрял и неотстъпващ на класическите образци на групи като Culture, Israel Vibration & Gladiators. Взели името си от едноименното парче на Lee Perry, Soul Fire навлизат спокойно в третото десетилетие на своето съществуване, вдъхновени от силата на Jah и от усещането за неотложността на своята мисия.

Посланието на фронтмена на гръцката банда - Jah Smiley, към българската публика е в синхрон с общата нагласа и тематика на събитието: “Търси и ще намериш, почукай и вратата ще се отвори!”. Не пропускай и ти да се присъединиш към общото поле на позитивност и отвореност по време на най-празнувания ден в раста общността, когато духът на царя на регето със сигурност ще присъства! Jah Bless All!


Автор: Златина Толева
04.02.2010 г. 18:14
Посетено: 715
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/9307-rege-eksploziya-po-sluchay-65-tiya-rozhden-den-na-bob-marli